Gaziantep-Nurdağı kara yolunda 7 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı feci kazanın ardından gözler bir kez daha yıllardır ölümlü ve yaralanmalı kazalarla gündeme gelen güzergâha çevrildi. Kamuoyunda “ölüm yolu” olarak nitelendirilen kara yolunda peş peşe yaşanan kazalar, yolun güvenliği ve yıllardır tamamlanamayan çalışmalarla ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
Pazar günü Şehitkamil ilçesi kırsal Acaroba Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada 2’si çocuk 7 kişi yaşamını yitirirken, 16 kişi yaralandı. Acısı henüz dinmeden aynı yol üzerinde, ilk kazanın meydana geldiği noktaya yakın bir bölgede bir kaza daha yaşandı. Bu kez hafif ticari aracın yol çalışması yapılan alana savrulması sonucu 6 kişi yaralandı. Yıllar içerisinde çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı kazanın kayıtlara geçtiği Gaziantep-Nurdağı kara yolunda yaşanan son facianın ardından vatandaşlar da tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bu kadar kazanın meydana geldiği, yüzlerce insanın hayatını kaybettiği bu yola artık çözüm bulunmalı. Yazık değil mi bu kadar giden cana?” diyerek güzergâhta gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Otobüsle Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı

Feci kaza, Gaziantep-Nurdağı kara yolu Şehitkamil ilçesi kırsal Acaroba Mahallesi'nde meydana geldi. Hatay-Gaziantep arasında sefer yapan 34 HBS 100 plakalı yolcu otobüsü ile Gaziantep'ten Nurdağı istikametine seyir halinde olan 31 AHB 98 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan 2'si çocuk 7 kişi hayatını kaybederken, otobüste bulunan 16 kişi yaralandı. Kazanın ardından ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde, kontrolden çıkan otomobilin karşı şeride geçerek yolcu otobüsüyle kafa kafaya çarpıştığı anlar yer aldı.
Hayatını Kaybedenlerin Kimlikleri Belli Oldu
Feci kazada hayatını kaybedenlerin Gülistan Özdemir (46), Nisanur Özdemir (23), Zeynep Alin Özdemir (6), Senem Gökşen (44), Atakan Gökşen (1), Fatma Balık (73) ve Gülhan Yaman (47) olduğu belirlendi. Cenazeler, gece saatlerinde olay yerinde ve Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan işlemlerin ardından defnedilmek üzere Hatay'a gönderildi. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Yaralıların ise Şehitkamil Devlet Hastanesi, Gaziantep Şehitkamil OSB Devlet Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Gaziantep Şehir Hastanesindeki tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

İlk Kazanın Acısı Dinmeden İkinci Kaza
7 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı kazanın ardından aynı güzergâhta bir kaza daha meydana geldi. İlk kazanın yaşandığı noktaya yakın bir bölgede, sürücüsü öğrenilemeyen 27 BDD 465 plakalı hafif ticari araç yol çalışması yapılan alana savruldu. Kazada araçta bulunan 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Gaziantep'teki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yıllar Geçti, Yol Tamamlanmadı
Son kazaların ardından Gaziantep-Nurdağı kara yolunda devam eden bölünmüş yol çalışmaları da yeniden gündeme geldi. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, güzergâhın halk arasında “ölüm yolu” olarak adlandırıldığını hatırlatarak, 4 yıl önce temel atılmasına rağmen yolun tamamlanmamasına tepki gösterdi. TBMM tutanaklarını gündeme getiren Öztürkmen, muhalefetin yolun duble yol haline getirilmesi için 2016 yılından bu yana çaba harcadığını ancak verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Öztürkmen, “İlk olarak 2017 yılında yatırım programına alınsa da, kamu yatırımlarının durması nedeniyle yolun yapımına başlanamamıştı. 2020 yatırım programına alındı ama bütçe azlığından bir adım atılmadı. 2022'de ancak temel atıldı, 2024 yılında tamamlanacağı açıklandı. Temel atma törenine dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı. Karaismailoğlu, ‘Nurdağı-Gaziantep Yolu'nun hizmete sunulmasıyla güvenli, konforlu ve hızlı erişim imkanı sağlanacağını’ aktardı. Dönemin Gaziantep Valisi Davut Gül ise ‘Yol inşallah kısa sürede tamamlanacak.’ dedi. Ama tamamlanmadı ve hâlâ yavaş ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Gaziantepli Yine Sahipsiz
Gaziantep'te son dönemde farklı güzergâhlarda meydana gelen ölümlü kazalara da dikkat çeken Öztürkmen, yol güvenliği önlemlerinin yeniden ele alınması gerektiğini savundu. Öztürkmen, “Sadece bu yol değil. Son dönemde kazalarla gündeme gelen yollardaki güvenlik önlemleri yeniden tartışılıyor. Vatandaş, kazaların yoğunlaştığı noktaların belirlenerek gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyor. Daha geçen ay Gaziantep-Nizip D-400 kara yolunda 4 kişinin hayatını kaybetmişti. Güneyşehir yolunda ise iki kişi toz yolda göz göre göre ölüme sürüklenmişti. Yollarımızda trafik işareti, aydınlatma ve hız kontrolü önlemleri yetersiz. Bu şehrin insanları bozuk ve plansız yollarda her gün can veriyor. Yetkililer şimdi ne hesap verecek? Gaziantepli yine sahipsiz. Ulaştırma Bakanı hesap vermeli.” Şeklinde konuştu.
İşte Nurdağı-Gaziantep Karayolundaki Kazalar
Gaziantep-Nurdağı güzergâhı ve Nurdağı çevresinde son yıllarda kayıtlara geçen kazalar, bölgedeki trafik güvenliği tartışmasının yalnızca son kazayla sınırlı olmadığını ortaya koyuyor.
29 Mayıs 2023: Nurdağı-Gaziantep karayolunda zincirleme kazada 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.
6 Ekim 2023: Nurdağı ilçesi Sakçagözü Mahallesi'nde, D-400 karayolunda bir kamyonun freninin patlamasıyla meydana gelen kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
9 Nisan 2024: Gaziantep-Nurdağı kara yolunun 23. kilometresinde, hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
10 Temmuz 2024: Nurdağı-Osmaniye kara yolunun 5. kilometresinde, lastiğin patlaması sonucu bariyerlere çarpan minibüste 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.
28 Aralık 2024: 28 Aralık 2024 tarihinde Gaziantep-Nurdağı kara yolu Acaroba mevkisinde buzlanma nedeniyle işçi servisinin TIR ile çarpışması sonucu 18 yaşındaki Ümit Karaçalıoğlu hayatını kaybetti. Genç işçinin babası Mehmet Karaçalıoğlu'nun da tam bir yıl önce aynı yolda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
27 Ocak 2025: Nurdağı ilçesi kırsal Sakçagözü Mahallesi’nde kontrolden çıkarak savrulan motosiklet yol kenarındaki ağaca çarptı. Motosiklette bulunan 16 yaşındaki Baran Özmiço ile 15 yaşındaki Yusuf Cihangilgil hayatını kaybetti.
2 Şubat 2025: TAG Otoyolu Nurdağı gişeleri yakınlarında otomobil, tır ve yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.
10 Şubat 2025: Nurdağı ilçesi Kömürler Mahallesi’nde karşı yönlerden gelen iki açık kasa araç çarpıştı. Kazada Ahmet Çiftçi hayatını kaybetti, iki sürücü yaralandı.
11 Haziran 2025: Nurdağı-İslahiye kara yolu Kozdere Kavşağı’nda tali yoldan kavşağa kontrolsüz çıktığı öne sürülen otomobil başka bir otomobille çarpıştı. İbrahim Halil Güngör hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
13 Haziran 2025: Nurdağı ilçesinde Mustafa Çelik yönetimindeki karpuz yüklü kamyonet virajı alamayarak yan yattı. Araçta sıkışan sürücü vatandaşlar tarafından çıkarıldı; İHA haberinde can kaybı olmadığı belirtiliyor. Haber 14 Haziran’da yayımlandı ancak kaza 13 Haziran’da meydana geldi.
20 Temmuz 2025: TAG Otoyolu Nurdağı kesiminde boş yakıt tankeri ile karpuz yüklü kamyon kafa kafaya çarpıştı. Tanker sürücüsü Adem Bozkurt ile kamyon sürücüsü Ebubekir Demir hayatını kaybetti.
26 Temmuz 2025: Kaza TAG Otoyolu Aslan Tüneli çıkışında, Nurdağı bölgesinde meydana geliyor. İHA haberi ise 27 Temmuz’da yayımlanıyor. İHA’nın ilk haberine göre sağ şeritte bekleyen motosiklet ve çekiciye arkadan gelen tır çarpıyor; eski Kahramanmaraş Baro Başkanı Mehmet Mesut Karslıoğlu hayatını kaybediyor ve 1 kişi ağır yaralanıyor. Daha sonraki haberlerde yaralılardan İrem Karatutlu’nun iki bacağını kaybettiği de ortaya çıkıyor.

7 Ağustos 2025: Nurdağı-Gaziantep kara yolu Sakçagözü Mahallesi mevkisinde dört otomobilin karıştığı zincirleme kazada 9 kişi yaralandı. İHA’ya göre önce karşı yönden gelen iki otomobil çarpıştı, arkadan gelen iki otomobil de kazaya karıştı.
20 Ağustos 2025: Gaziantep’in Eski Nurdağı Yolu’nda, park halindeki Tesla aracının kasko işlemleri için fotoğrafını çekmek üzere yola çıkan sürücüye seyir halindeki tır çarptı. 1 kişi yaralandı.
20 Ağustos 2025: Gaziantep-Nurdağı kara yolu kırsal Acaroba Mahallesi yakınlarında yolcu otobüsü ile bir otomobil kafa kafaya çarpıştı, arkadan gelen başka bir otomobil de kazaya karışarak araziye savruldu. 3 aracın karıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
10 Eylül 2025: Nurdağı-Kahramanmaraş kara yolu otoban köprüsünde freni patladığı belirtilen mısır yüklü tır, asfalt çalışması yapan iş makinesine çarptı. Her iki araçta yangın çıktı ve sürücüler araçlardan atlayarak kurtuldu.
19 Kasım 2025: Nurdağı kırsal Belpınar Mahallesi’nde tarlasını süren Haydar Aksoy’un kullandığı traktör devrildi. Traktörün altında kalan 61 yaşındaki Haydar Aksoy hayatını kaybetti.
6 Aralık 2025: Nurdağı kırsal Olucak Mahallesi yakınlarında tarım işçilerini taşıyan minibüs kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Emine Y. hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı. İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2025: TAG Otoyolu Nurdağı gişelerinde kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı, ters döndükten sonra alev aldı. Kimliği ilk aşamada belirlenemeyen sürücü hayatını kaybetti.
23 Ocak 2026: Gaziantep-Nurdağı D-400 kara yolunda yoğun kar nedeniyle kontrolden çıkan bir tır savrularak kara saplandı ve yolu tamamen kapattı. Haberde yaralanma ya da can kaybı bilgisi yer almadı.
11 Şubat 2026: TAG Otoyolu Gaziantep-Nurdağı kesimi Nogaylar mevkisinde, yağış nedeniyle kontrolden çıkan askeri araç bariyerleri aşarak şarampole uçtu; 10 asker hafif yaralandı.
29 Mart 2026: Nurdağı ilçesi Olucak Mahallesi’nde iki tır kafa kafaya çarpıştı; 1 kişi hayatını kaybetti, diğer tır sürücüsü yaralandı.
8 Nisan 2026: Nurdağı D-400 kara yolu Gökçedere Kavşağı’nda kontrolden çıkan otomobil takla atarak uçuruma yuvarlandı; 42 yaşındaki sürücü Hasan Abar hayatını kaybetti.
17 Nisan 2026: TAG Otoyolu Nurdağı istikametinde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda savrularak karşı şeride geçen kamyonet tırla çarpıştı; 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.
22 Nisan 2026: Nurdağı otoyol kavşağında dönüş yapmak isteyen akaryakıt yüklü tır kontrolden çıkarak devrildi; 2 kişi hafif yaralandı.
16 Mayıs 2026: Nurdağı kırsal Bademli Mahallesi’nde tarla süren traktör kontrolden çıkarak devrildi; traktörün altında kalan sürücü Adil Başpınar hayatını kaybetti.
17 Mayıs 2026: TAG Otoyolu Nurdağı kesiminde bir tır önünde seyreden hafif ticari araca arkadan çarptı; araç bariyerlere savruldu. 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
22 Mayıs 2026: TAG Otoyolu Nurdağı Başpınar Viyadüğü’nde sebze yüklü tır önündeki otomobile arkadan çarptıktan sonra yaklaşık 30 metre yükseklikten aşağı düştü; 3 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 3 kişi yaralandı.
29 Mayıs 2026: Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, İslahiye-Nurdağı çevreyolunun 10’uncu kilometresindeki Göltepe Kavşağı’nda iki otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.
3 Ağustos 2026: Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Nurdağı kesimi Esenyurt Mahallesi mevkiinde 2 otomobil ile 2 tırın çarpıştığı zincirleme kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.




