Yapılan denetimlerde "Okul Servis Araçları ile Okul Önü ve Çevrelerinin Denetimi" mottosuyla servis araçları trafik yönünden kontrol edildi. Ayrıca öğrenciler güvenli yolculuk hakkında bilgilendirildi.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, ilk ara tatil sonrası 13 Kasım Pazartesi günü Eğitimin - Öğretimin başlamasıyla birlikte trafik ve asayiş timlerince 337 okul ve çevresinde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen okul çevresi güvenliği ile okul servis araçlarına yönelik huzur ve güven uygulaması gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde ‘Okul Servis Araçları ile Okul Önü ve Çevrelerinin Denetimi’ mottosuyla servis araçları trafik yönünden kontrol edilerek yaşanabilecek muhtemel kazaların önlenmesi amaçlanırken sürücüler ve öğrenciler güvenli yolculuk hakkında bilgilendirildi.

Yapılan sorgulamalar sonucunda; 642 servis aracı ve 1.053 servis sürücüsünün kontrolü yapılmış, 4 servis aracı trafikten men edilmiş, 21 sürücüye toplam 36 bin 842 TL idari para cezası uygulanmış, 1.220 adet bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.”