Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 6 Ocak 2026 tarihli ve 2026/1 sayılı Valiler Kararnamesi ile Türkiye genelinde kapsamlı atamalar yapıldı. Kararnameye göre 26 ilin valisi değişti, çok sayıda isim merkeze alındı ve bazı iller arasında karşılıklı görev değişimleri gerçekleştirildi.

Ömer Kalaylı Kilis Valisi oldu

Kararnameyle birlikte, daha önce Sarıyer Kaymakamı olarak görev yapan ve eski Şehitkamil Kaymakamı olan Ömer Kalaylı, Kilis Valiliği görevine atandı. Kalaylı’nın yeni görevi, yayımlanan kararnameyle resmiyet kazandı.

Merkeze alınan valiler ve karşılıklı atamalar

Yayımlanan ek listede Düzce, Iğdır, Aksaray, Yalova, Eskişehir, Denizli ve Trabzon valilerinin Vali–Mülkiye Başmüfettişliği görevine alındığı görüldü. Bunun yanı sıra çeşitli iller arasında karşılıklı vali değişiklikleri yapıldı.

Öztürkmen’den Soruşturma Tepkisi: Peşini Bırakmayacağız
Öztürkmen’den Soruşturma Tepkisi: Peşini Bırakmayacağız
İçeriği Görüntüle

Valilik Kararnamesi

Öne çıkan atamalar

Kararname kapsamında dikkat çeken bazı atamalar şöyle sıralandı:

Mehmet Fatih Çiçekli, Karaman Valiliğinden Ardahan Valiliğine,

Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Valiliğinden Iğdır Valiliğine,

Cahit Çelik, Niğde Valiliğinden Bingöl Valiliğine,

Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Valiliğinden Yalova Valiliğine,

Tahir Şahin, Kilis Valiliğinden Trabzon Valiliğine,

Yavuz Selim Köşger, Adana Valiliğinden Denizli Valiliğine,

Mustafa Yavuz, Karabük Valiliğinden Adana Valiliğine atandı.

Kaymakam ve merkez teşkilatından vali atamaları

Kararnameyle birlikte kaymakamlık ve bakanlık merkez teşkilatlarında görev yapan bazı isimler de vali olarak görevlendirildi. Çankaya Kaymakamı Murat Duru Aksaray Valisi, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ise Ağrı Valisi oldu.

Valiler Kararnamesi ile yapılan atamaların, Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi