Geçmişten geleceğe uzanan eşsiz değerleriyle kültürün, sanatın ve medeniyetin şehri olan Gaziantep’te Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuyla sürüyor.

Kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan Gazi şehirde düzenlenen festival, kültür ve sanatın eşsiz zenginliğiyle vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, festival etkinlikleri kapsamında Zeugma Mozaik Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan Osmanlı Mukaddes Emanetleri Sergisi, Yaşayan Miras Sergisi ve Seramik Sergisi’ni ziyaret etti.

Fatma Şahin’den GastroAntep Daveti
Fatma Şahin’den GastroAntep Daveti
İçeriği Görüntüle

Her biri tarihten, geleneklerden ve medeniyetin derin sanat anlayışından izler taşıyan eserleri tek tek inceleyen Vali Çeber, sergideki zanaatkârlar ve sanatkârlarla sohbet ederek emekleri için kendilerine teşekkür etti.

Gaziantep'in kültürel vizyonuna dikkat çeken Vali Çeber, kentin tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla ve yaşayan mirasıyla medeniyetimizin güçlü izlerini geleceğe taşımaya kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi