Gaziantep’in köklü eğitim kurumu 63 yaşında
Gaziantep’in köklü eğitim kurumu 63 yaşında
İçeriği Görüntüle

Bu kontenjanların 39 bin 851’i vakıf üniversitelerinde bulunuyor.
Rehberlik Uzmanı Salim Ünsal’ın derlediği verilere göre, boş kontenjanların 33 bin 515’i lisans, 21 bin 62’si ise ön lisans programlarında yer aldı.
Devlet üniversitelerinde doluluk oranı geriledi
İlk yerleştirme sonuçlarının ardından üniversitelerde 45 bin 374 boş kontenjan bulunuyordu. Ek yerleştirmeler sonrasında bu sayı 54 bin 577’ye yükseldi.
Devlet üniversitelerinde ek yerleştirmelerin ardından 3 bin 79’u lisans, 3 bin 709’u ön lisans programlarında olmak üzere toplam 6 bin 788 kontenjan boş kaldı.
Devlet üniversitelerinin doluluk oranı ilk yerleştirmede yüzde 99,3 iken ek yerleştirmelerin ardından yüzde 98,9’a geriledi. Ön lisans programlarında ise doluluk oranı yüzde 100’den yüzde 98,6’ya düştü.
Vakıf üniversitelerinde 39 bin 851 kontenjan boş
Vakıf üniversitelerinde boş kontenjan sayısı ek yerleştirmelerle birlikte daha da arttı. İlk yerleştirme sonrasında lisans programlarında 21 bin 811 olan boş kontenjan sayısı, ek yerleştirmelerin ardından 24 bin 17’ye çıktı.
Ön lisans programlarında ise ilk yerleştirmede 13 bin 895 olan boş kontenjan sayısı, ek yerleştirme sonrasında 15 bin 834’e yükseldi. Böylece vakıf üniversitelerindeki toplam boş kontenjan sayısı 39 bin 851’e ulaştı.
Vakıf üniversitelerinin doluluk oranı da geriledi. İlk yerleştirmede yüzde 78,1 olan genel doluluk oranı, ek yerleştirmelerin ardından yüzde 75,9’a düştü. Böylece 2,2 puanlık gerileme yaşandı.
Vakıf üniversitelerinin ön lisans programlarında da benzer bir tablo ortaya çıktı. Bu programlarda yüzde 81,8 olan doluluk oranı yüzde 79,3’e gerileyerek 2,5 puan düştü.
Kazandıkları hâlde kayıt yaptırmadılar
İlk yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversitelerinde yerleştiği hâlde kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı 43 bin 460 oldu. Vakıf üniversitelerinde ise bu sayı 18 bin 769 olarak kayıtlara geçti.
Veriler, ek yerleştirmelere rağmen özellikle vakıf üniversitelerindeki boş kontenjan sorununun devam ettiğini ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi