Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Global Tarım Politikaları Gıda ve Enerji temasıyla düzenlediği TUSAF 18. Uluslararası Kongre ve Sergisi Antalya'da başladı. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu kuruluşunun 20. yılında Türkiye'nin en büyük gıda kongresi sıfatıyla 18 ülkeden bin 300'ü aşkın katılımcıyı konuk ediyor.

Kongree

Başkan Tezcan Teşekkür Etti

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, "Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Dünyada son 9 yıldır ihracat liderliğini sürdürdüğümüz un sektöründe hizmet veren kuruluşları bir çatı altında toplayan, sürekli gelişim ve çözüm odaklı stratejiler hedefleyen, Türkiye'nin tüm coğrafi bölgelerine yayılmış firmaların kurdukları derneklerin üyelikleriyle kurulan bir çatı sivil toplum kuruluştur. Bu bağlamda sektörle doğrudan veya dolay olarak temas halinde olan diğer kurum ve kuruluşlarla devam dirsek temasında olan ve sektörün ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını yürüten TUSAF; 8 Derneği temsil ederek, kamu sektörü kuruluşları diğer meslek kuruluşlar ve sektör paydaşlarıyla iş birliği yapmaktadır" dedi.

Kongre1

Acı haberi GTO Başkanı Yıldırım verdi... Acı haberi GTO Başkanı Yıldırım verdi...

40'dan fazla sergi

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, "Her y giderek büyüyen ve bu yılda 18.sini gerçekleştireceğimiz TUSAF Uluslararası Kongre ve Sergimizi 15-18 Şubat 2024 Tarihlerinde Kaya Palazzo Golf Otel Antalya'da "Global Tarım Politikaları, Gıda ve Enerji” temasıyla kuruluşumuzun 20. kutlamasıyla gerçekleştireceğiz.

Kongre

Çözüm Önerileri Ortaya Konulacak

Bu kongre un, makama ve yem sanayicilerini, tüccarları, tedarikçileri, değirmen makinecilerini ve fındık mamulleri üreticileri, alanında uzman panelist ve yöneticilerle kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri de birçok sektör paydaşlarını bir araya getirecek, 1000'i aşkın ulusal ve uluslararası delegeyi ağırlayacak ve 40'dan fazla sergi alanın yer alacağı büyük bir organizasyon olacaktır. Konuşmalar ve davetlerle birlikte değişen Global Tarım Politikaları, Gıda, Enerji, iklim değişikliği, kuraklık, yeni ticaret dinamikleri, hububat ve un piyasaları, dünya tahıl politikaları ve ticaret konular masaya yatırıp, sektörlerin liderleriyle birlikte sorunların değerlendirilip çözüm önerilerinin ortaya konulması hedeflenmektedir" diye konuştu.