Yapılan son duyurulara göre, çok sayıda 2+1 daire satışa çıkacak. Bu daireler, belirli bir peşinat ödemesi, 120 ay vadeli ödeme seçeneği ve 12.225,55 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak.
TOKİ, Bolu ilinin Göynük ilçesinde yer alan Çeşme Mahallesi'nde bulunan 106 konutluk projede, stoklarında yer alan 51 adet dairenin satışa sunulacağını duyurdu.
Fiyat listesine göz atıldığında, en uygun konutun 484.864,00 TL peşinat ve 120 ay vadeyle 12.121,60 TL taksitle satışa sunulacağı belirtildi.
Konutlara Başvuru Nasıl Yapılır?
Bolu’da satılacak 51 konut için başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyordu. TOKİ, bu konutların kura yöntemiyle satılacağını ve başvuruların 25-29 Kasım 2024 tarihleri arasında alınacağını açıkladı. Başvuru bedeli ise 1000 TL ile 2000 TL arasında değişiyor. Başvurular, TC. Ziraat Bankası AŞ'nin Bolu Göynük Şubesi ve diğer tüm Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilecek. Satışa sunulacak konutlar 2+1 ve 3+1 tipi olarak belirlenmiş.
Kura çekilişi ise 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Konutlar için sözleşme imzalanacak banka şubesi yine TC. Ziraat Bankası AŞ. Göynük Şubesi ve Ziraat Bankası AŞ'nin diğer tüm şubeleri olacak. Asil hak sahiplerinin sözleşme imzalama tarihleri ise 16-20 Aralık 2024 olarak belirlenirken, yedek hak sahipleri için sözleşme imzalama tarihleri 25-26 Aralık 2024 olarak duyuruldu. Asil hak sahiplerinin sözleşmelerini tamamlamasının ardından kalan daireler, yedek hak sahiplerine sunulacak.
TOKİ tarafından satışa sunulan konutlar için borç bakiyesi, yüzde 25 peşinat ödemesinin ardından 120 ay vadeli olarak taksitle ödenecek. Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artış oranına göre düzenlenecek ve artırılacaktır.
Diğer sözleşme detayları da TOKİ tarafından duyurulmuş olup, başvuru yapacak vatandaşların dikkat etmeleri gereken önemli hususlar yer almaktadır.