Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2026-2027 sezonu Kadın Futbol Süper Ligi’ne katılım başvurularında süre uzatımına gitti. Yeni sezon öncesinde bazı kulüplerin başvuru işlemlerini tamamlayamaması nedeniyle alınan kararla, kulüplere başvurularını tamamlamaları için ek süre verildi.
TFF’den yapılan açıklamada, lige katılacak kulüplerin başvurularını 12 Ağustos 2026 tarihine kadar Futbol Yönetim Sistemi (FYS) üzerinden tamamlamalarının zorunlu olduğu belirtildi.
Açıklamada, FYS Dijital başvuru yetki belgesinin iletilmesinin ardından taahhütname bilgilerini gönderen kulüplerle FYS erişim bilgilerinin paylaşılacağı ve başvuruların sistem üzerinden gerçekleştirilebileceği ifade edildi.
Öte yandan 2026-2027 sezonunda Gaziantep’ten Kadın Futbol Süper Ligi’nde takım yer almayacak. Uzun yılların ardından Gaziantep’in kadın futbolunun en üst seviyesinde temsil edilemeyecek olması kent adına üzücü bir gelişme olarak değerlendirildi.




