Sabah erken saatlerde yapılan kahvaltının faydaları saymakla bitmiyor. Sabah kahvaltısının zihinsel performansı olumlu yönde etkilediğine dair birçok çalışma mevcut.

Uzman diyetisyenler, sabahın erken saatlerinde yapılan kahvaltının metabolizmanın aktifleşmesine yardımcı olduğunu belirtiyorlar. İlk iki saat içinde kahvaltı yapmak, vücudun gün boyunca ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için hazırlık yapmasına yardımcı olabilir.

İspanya'daki bir araştırma, kahvaltının sabah 08:11'de tüketilmesinin en etkili olduğunu ortaya koymuştur. Araştırmalar ayrıca sabah kahvaltısını atlayanların, akşam yemeğinde daha fazla kalori aldığını ve bu nedenle kilo aldığını göstermektedir.

Uzman diyetisyenler, yapılan sağlık araştırmalarının sabahın erken saatlerinde yapılan kahvaltının bilişsel performansı olumlu etkilediğini ve özellikle 18 yaşın altındaki öğrencilerde ve görev odaklı davranışlarda belirgin olduğunu vurgulamaktadırlar.

Ayrıca, ABD'deki bir araştırmada, kahvaltıyı günün en önemli öğünü olarak gören ve uygulayan insanların vücut kitle indeksinin, öğle veya akşam yemeğine önem veren kişilerinkinden daha düşük olduğu bulunmuştur.

Kahvaltıyı atlayanların akşam yemeğinde daha fazla kalori aldığı başka bir araştırmada da gözlenmiştir. Araştırmacılar bunu, kahvaltının doygunluk hissini artırmasına, günlük kalori alımını azaltmasına, içerdiği lifli besinler sayesinde diyet kalitemizi artırmasına ve daha sonraki öğünler açısından insülin hassasiyetini geliştirerek diyabet riskini azaltmasına bağlamışlardır.

Aşırı terlemeye son! terlemeyi durdurmak elinizde! Aşırı terlemeye son! terlemeyi durdurmak elinizde!

Murcia Üniversitesi'nden İspanyol bilim insanlarının yaptığı bir çalışma, kahvaltının Türkiye saatiyle 08:11'de tüketilmesinin en etkili olduğunu belirlemiştir. Öğle yemeği için en uygun zamanın 13:30 ile 14:00 arasında, akşam yemeği için ise 18:00 veya 18:30 olduğu bulunmuştur. Bazı insanlar daha geç saatlerde uyanma eğilimindedir. Bu durumlarda kahvaltının uyandıktan sonraki ilk saat içinde yapılması tavsiye edilir. Bu, açlıkla ilişkili hormonları düzenleyebilir ve daha uzun süre tok hissetmemizi sağlayabilirler.