HABER MERKEZİ- Kadife çiçeği yaz aylarında ortaya çıkan ve sonbaharın son aylarına kadar çiçek açan bir bitkidir. Kadife çiçeği, papatya ailesinin torunlarıdır ve öncelikle Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'nın orta ülkelerinde yetişir. Ülkemizde çoğunlukla sıcak bölgelerde yetişir. Bu çiçek genellikle Akdeniz bölgelerinde yetişir, suyu ve güneş ışığını sever. Kadife çiçeği çiçeklerinin dokusu dört renkte gelir: kırmızı, sarı, kahverengi ve turuncu ve kadifeye benzer.

Bu bir çiçekten daha fazlası!

Kadife çiçeği birçok alanda kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları; sabun, şampuan gibi kişisel bakım ürünlerinde, sivilce, mantar, egzama gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde ve ağrı kesici olarak kullanılır. Kadife çiçeğinin insan sağlığına birçok olumlu etkisi bulunmaktadır.

Kadife çiçeğinin sağlığımız üzerindeki etkilerini öğrenin; cilt sorunlarına çok faydalıdır. Yanıklar, morluklar, yaralar, ayak mantarları, yüz lekeleri ve daha birçok cilt bölgesinde harika sonuçlar verir. Alerjileri ve mikroorganizmaları vücuttan uzaklaştırır. Ülser tedavisinde kullanılır. Diüretikler yoluyla kanı temizler. Özellikle kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir. Vücutta oluşabilecek ağrılara oldukça faydalıdır.

Kadife çiçeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Sadece çiçek olarak değil, çeşitli alanlarda maksimum verimle kullanabileceğiniz kadife çiçeğinin farklı kullanım alanları yazımızda detaylı olarak anlatılıyor!

-kadife çiçeği reçeli

Kadife çiçeğinden reçel yapıp yapamayacağınızı sormayın! Tıpkı bal gibi. Tatlı tadını ve aromasını seveceksiniz.

Malzemeler;

8 bardak kadife çiçeği
6 su bardağı şeker
6 su bardağı içme suyu
1 limonun suyu
Hazırlanışı;

Kadife çiçeğinin sadece çiçek kısımlarını toplayın ve bol suda güzelce yıkayın.
Yıkadığınız kadife çiçeklerinin çiçek kısımlarını doğrayın. Tohum kısımlarını doğramamaya dikkat edin, sadece uç kısmından çiçeklerini doğrayın.
6 bardak su ve 6 bardak şekeri kaynatın. Kaynattığınız şerbetin üzerine çiçekleri ekleyin ve karıştırın.
Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Pişen kadife çiçeği reçelinizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bu işlemi 3 defa tekrarlayın. 3 kez soğuttunuz ve yeniden pişirdiğiniz reçeliniz son kıvam aldığında hazır olacaktır.
Ocaktan almadan önce 1 limonun suyunu sıkın ve bir taşım kaynatın.
Kaynattığınız reçeli ister sıcak isterseniz de soğuk bir şekilde kavanozlara koyabilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi