Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesinde yürütülen ulaşım projeleri kapsamında, Güneyşehir’den Onkoloji Hastanesi’ne, oradan ekolojik şehir ve havalimanına kadar uzanacak yeni yol güzergâhlarının hayata geçirildiğini açıkladı. Başkan Şahin, bir milyon nüfusa sahip Şahinbey’de şehir içi ulaşımı rahatlatacak bu projelerin, kent genelindeki yaşam kalitesini artırmak ve yeni uydu şehirlerle merkez arasında bağlantı kurmak amacıyla planlandığını belirtti.
Dağları Delerek Yollar İnşa Ediyoruz
Yeni yollarla birlikte yaşam kalitesinin artacağını belirten Şahin, "Yol medeniyettir, su medeniyettir. Neredeyiz? Şahinbey’deyiz. Şahinbey, 1 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biridir. Yeni uydu şehirler kuruyoruz ve bunlardan biri de burada, Güneyşehir. Güneyşehir’den Onkoloji’ye, Onkoloji’den ekolojik şehre ve havalimanına uzanan yeni yollar açıyoruz. Yolun büyüklüğünü, derinliğini ve zorluğunu hep birlikte görüyoruz. Dağları delerek yollar inşa ediyoruz. Bu yollarla birlikte yaşam kalitesi de hızla artıyor.” İfadelerine yer verdi.
Uydu Kent Merkeze Bağlanacak
Şahin, “Yol açıldığında, çevresindeki yapılaşma da hızlanıyor; tıpkı vücuttaki can suyu gibi, şehir sağlıklı bir şekilde gelişiyor. Bu noktada iki şeyi şehre akıtmak gerekiyor: ulaşım ve su. Şehrin sağlıklı büyümesi için bu iki unsur kritik önem taşıyor. Ulaşımda tıkanmaları önlemek adına, bir milyonluk Şahinbey’de kurulan yeni uydu şehri, kent merkezine, havalimanına ve ekolojik şehre bağlayacak yollar yapıyoruz. Bugün, bu çalışmaların en güzel örneklerinden birine şahitlik ediyoruz. Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği, AK Parti Belediyeciliği ve Gaziantep Belediyeciliği, tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Hayırlı olsun Şahinbey’e, hayırlı olsun Gaziantep’e." şeklinde konuştu.