4-13 Eylül tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda mücadele edecek A Kadın Milli Takımı, hazırlık maçında Portekiz’i 56-44 mağlup etti. İkinci hazırlık maçından da galibiyetle ayrılan ay-yıldızlı ekip, ortaya koyduğu performansla umut verdi.
Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi Milli Takımlar Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Harun Erdenay, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sarımermer, Dr. Gülşah Akkaya, Bahar Çağlar Ökten ve Ali Türkmen ile TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı ve TBF yöneticileri takip etti.
Karşılaşmada ortaya koyduğu performansla beğeni toplayan Potanın Perileri, Portekiz karşısında 56-44’lük skorla galibiyete ulaştı.
A Kadın Milli Takımı, Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında bir sonraki hazırlık maçlarını 22 ve 23 Ağustos tarihlerinde Çekya karşısında oynayacak.
Ay-yıldızlı ekip, Berlin’deki Dünya Kupası öncesinde Köln’e geçecek. Milliler burada 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde Almanya ile hazırlık maçları oynayarak çalışmalarını tamamlayacak.




