Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki Selman-ı Farisi Camisi’nde kaydedildiği öne sürülen görüntüler tartışma yarattı. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, imam olduğu belirtilen kişinin Atatürk ve Cumhuriyet’e yönelik sözlerine tepki göstererek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

“Bu Ülkeyi Kurtardığını Söyleyenler...”

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde imam olduğu belirtilen kişi, “Bu ülkeyi kurtardığını söyleyenler en çok hocalara, en çok alimlere, en çok camilere, en çok Kuran’a düşman olmuşlardır. Kadınlarımızın örtüleri kesilmiştir” ifadelerini kullandı.

Öztürkmen’den Soruşturma Çağrısı

İddiaları Meclis gündemine taşıyan Öztürkmen, hazırladığı yazılı soru önergesinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı imamların cuma hutbelerinde belirlenen metinlerin dışına çıkma yetkisi bulunup bulunmadığını gündeme getirdi. Selman-ı Farisi Camisi’nde dile getirildiği öne sürülen sözler nedeniyle herhangi bir idari işlem yapılıp yapılmadığının da açıklanmasını isteyen Öztürkmen, konunun kamuoyundaki tepkiler doğrultusunda incelenip incelenmediğini sordu.

Kılıçdaroğlu: Gaziantep'te oyumuz düşüyorsa sorumlusu biziz
Kılıçdaroğlu: Gaziantep'te oyumuz düşüyorsa sorumlusu biziz
İçeriği Görüntüle

“Diyanet Hutbesi Dışına Çıkan İmamlara Soruşturma Açılmakta Mıdır?”

Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

  1. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kadrolu imamların merkezden gönderilen Cuma hutbesinin dışına çıkma yetkileri var mıdır? Diyanet hutbesi dışına çıkan imamlara soruşturma açılmakta mıdır?
  2. Şehitkamil ilçesindeki Selman-ı Farisi Camisi’nde söylenen sözler üzerine, bu konuda kamuoyunda yer alan tepkiler neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde herhangi bir inceleme, soruşturma yapılmış mıdır?
  3. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 2011 yılından bugüne kadar Cuma hutbelerinde ismi geçirilmemektedir. Bunun sebebi ve gerekçesi nedir?

Kaynak: Haber Merkezi