Başakşehir karşısında alınan 2-1'lik alınan mağlubiyetten çok hakem Zorbay Küçük'ün ortaya koyduğu performans tartışılırken Gaziantep FK başkanı Memik Yılmaz, çok sert açıklamalarda bulundu. 

Maçın ardından Başakşehir Fatih Terim Stadyumunda yöneticilerle birlikte stadyum çıkışı açıklama yapan başkan Memik Yılmaz, çok sert tepki gösterdi.

''En Az Penaltı Kullanan Takımız''

Başakşehir mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

 “Yani konuşmak istemiyoruz. Bir başkanın bir yöneticinin bir hocanın her maç sonrası çıkıp serzenişte bulunması en çok kınayan insanlardan bir tanesiyim. Ama bu futbol, birileri hata yapıp birileri yenilecek ama bariz bir şekilde bu kadar hakem hatasıylada karşı karşıya kaldığımız için üzgünüz. Başakşehir ve takımımı kutluyorum. İyi bir mücadeleydi. Ama ne yazık ki konuşmadan edemiyoruz. Yani insanın bu kadar canı yakılmaz. Anadolu kulüplerinin ne hikmetse kaderi bu biz ne zorluklarda göz yaşı, burun suyu bir takım kurup Türk futbolunu bir adım daha ileriye götürmek adına mücadele ederken, böyle ne olduğu bilmeyen bir hakem tarafından da bir maç katledilmez. Başakşehir’in kendisinin çalacağa bir düdüğe ihtiyacı yok. Başakşehir’de bir camia. O da iyi bir takım. Türk futbolunda bir ismi var. Ama Gaziantep’te bugün Türkiye’nin 6. Büyük şehri. Bir Gaziantep halkının bu kadar hakkının yenilmemesi lazım. Üzülüyoruz. Sağ olsun Zorbey Bey’in sayesinde mesajımızı aldık. Siz yoksunuz, siz kimsiniz ki! Gelip buralarda futbol oynuyorsunuz? Utanıyorum bunları söylerken. Yazık günah sadece. Verilmeyen penaltıyı mı konuşalım? Hangisini konuşalım? Allah rızası için spora gönül veren, futbola gönül veren Türk halkı ne olur bu maçı izlesin. Bariz bir şekilde biz ne yaptık ki? Gelip futbolumuzu oynuyoruz. En az penaltı kullanan takımız. En çok kart görülen, bugün 4-5 tane kart. Ne yaptı hoca sana? Uyarmadan bile dahi gelip kırmızı kart veriyorsun. Bide FİFA kokartta hakemsin. Sana nasıl vermişler çok merak ediyorum. Yani onu verenleri de kınıyorum buradan. Nasıl almışsın ya? Biz evlatlarımıza güvenmeyip burada kime güveneceğiz? Başından beri diyoruz bunlar bizim evladımız. Türk futboluysa Türk hakem yönetmeli diye 20 tane takım içerisinde her seferinde dile getiren takımız. Üzülüyor insan keşke böyle olaylar olmasa. Dersimizi aldık, mesajımızı aldık.”

Türkiye Kupası'nda Finalin Adı Belli oldu Türkiye Kupası'nda Finalin Adı Belli oldu

Kaynak: Haber Merkezi