Kısa sürede yüzde 25’i tamamlanan projede, sahaya inen Fatma Şahin, teknik ekipten son duruma ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.

Stratejik projede saha incelemesi

Sanayi, ticaret ve lojistik açısından kritik öneme sahip Dülük–OSB Tüneli ve bağlantı yolları; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor. Başkan Şahin, incelemeler sırasında tünel ve yol yapım sürecinin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirtti.

Emekli İçin 69 Milyar “Yok”, Faize Trilyonlar Var
Emekli İçin 69 Milyar “Yok”, Faize Trilyonlar Var
İçeriği Görüntüle

45 dakikalık yol 10 dakikaya düşecek

Proje kapsamında 3 bin 800 metre uzunluğunda, çift tüplü ve üç şeritli iki tünelin inşasında 1.600 metre seviyesine ulaşıldı. Çalışmalar tamamlandığında Gaziantep OSB ile şehir merkezi arasındaki ulaşım süresi 45 dakikadan 10 dakikaya inecek. Bu kısalma, özellikle vardiya saatlerinde yaşanan yoğunluğu büyük ölçüde azaltacak.

OSB, TAG Otoyolu’na doğrudan bağlanacak

Toplamda 8 bin 315 metre uzunluğa sahip olacak yol, Dülük Kavşağı’ndan başlayarak OSB içindeki ana arterlere ve TAG Otoyolu’na bağlanacak. İki yönde üçer şeritli olarak planlanan güzergâh; hem şehir içi trafiğe hem de sanayi lojistiğine doğrudan hizmet verecek.

Yeni yılın ilk ulaşım müjdesi

Saha incelemesinin ardından açıklama yapan Başkan Şahin, İpekyolu (D-400) ile O-54 Çevre Yolu arasındaki yoğunluğu azaltacak önemli bir gelişmeyi de paylaştı. Projenin bağlantılarını kapsayan 5 kilometrelik yol ve 5 kavşağın ihalesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Şahin, çalışmaların kısa sürede başlayacağını duyurdu.

“Ulaşım hattının çok güçlendiği bir yılı tamamlayacağız”

Projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 300 bin sanayi işçisi için güvenli ve konforlu ulaşım sağlanacağını vurgulayan Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir yıldayız; yeni umutlar ve yeni başarılar demek. Gidiş-geliş çift tünelimizin 1.600 metresindeyiz, yani işin dörtte birindeyiz. Çalışmalar çok iyi gidiyor. Bir yıl sonra, bu tünellerin ve 5 kilometrelik yol ile 5 kavşağın tamamlandığı, Şanlıurfa Otobanı’na ve çevre yoluna güçlü bağlantıların kurulduğu bir yılı birlikte bitirmiş olacağız. Karıncalar gibi çalışan, dev eserler üreten bir ekibin başkanı olmaktan gurur duyuyorum.”

“Mutlu Gaziantep’i, üreten Gaziantep’i birlikte başaracağız”

Başkan Şahin, projeye Ankara’dan verilen desteklere de teşekkür ederek, Recep Tayyip Erdoğan ve Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere şükranlarını sundu. Konuşmasının devamında ulaşım ve su yatırımlarının kentin sağlıklı büyümesi için hayati olduğunu vurgulayan Şahin, Çetintepe–Herete bağlantısı, içme ve sulama suyu projeleriyle ilgili yeni müjdelerin de yolda olduğunu söyledi.

Şahin, “Bu bağlantı yolları tamamlandığında Gaziantep’in sanayisi daha rekabetçi, daha yeşil ve daha akıllı olacak. İşçimiz güvenle evine dönecek, işverenimiz istikrarla büyümeye devam edecek. Günün sonunda mutlu Gaziantep’i, üreten Gaziantep’i hep birlikte başarmış olacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi