Gaziantep'te son zamanlarda artan konkordato davalarında artış devam ediyor. Daha önce hakkında geçici mühlet kararı çıkan Atasan Ambalaj Oluklu Mukavva Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, verilen geçici mühlet kararını uzattığı belirtildi. Dosyada, davacı şirketin daha önceki tedbir kararlarının aynen devam edeceği duyuruldu.

CHP Yeniden Nefes Alacak!
CHP Yeniden Nefes Alacak!
İçeriği Görüntüle

2 Ay Süreyle Uzatıldı

Mahkeme kararına göre, Gaziantep OSB 3.Bölgede faaliyet gösteren daha öncede hakkında geçici mühlet kararı çıkan firma hakkında geçici mühlet 21 Ekim 2025 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatıldı. Ayrıca, daha önce görevlendirilen ve yeni atanan geçici komiserler; Hukukçu Bilirkişi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Akan Özdemir, Yeminli Mali Müşavir – Bağımsız Denetçi Nurullah Çuhadar ve Prof. Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk’ün görev süreleri 21 Aralık 2025 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

İlan.gov.tr adresinde yer alan ilanda, şu ifadeler yer aldı:

“Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğüne kayıtlı davacı Atasan Ambalaj Oluklu Mukavva Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında verilen ve 21/10/2025 tarihinde son bulacak olan geçici mühlet kararının, 21.10.2025 tarihinden başlamak üzere 2 AY SÜRE İLE UZATILMASINA Daha önce verilen tedbir kararlarının aynen devamına, Daha önce görevlendirilen ve yeni atanan geçici komiserler olanhukukçu bilirkişi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Akan Özdemir, Yeminli Mali Müşavir - Bağımsız Denetçi Nurullah Çuhadar ve Prof. Dr.Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk'üngörev sürelerinin 21.12.2025 tarihine kadar devam etmelerine, Alacaklıların, ilândan itibaren yedi günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hâl bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri, Davacı şirketin ve gerçek kişinin ödemelerinin komiserlerin Onayına tabi tutulmasına karar verildiği ilan olunur”

Kaynak: Tülay Kara