Şimşek, şehitlerin hatırasına ve milletin hassasiyetlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
“Ankara’nın kapısı teröriste açılamaz”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin millet iradesinin temsil edildiği yer olduğunu belirten Şimşek, terör örgütü elebaşının herhangi bir gerekçeyle Ankara’ya getirilmesine karşı olduklarını ifade etti.
Şimşek, “Biz terörist başını ne Ankara’da ne de ülkemizin başka bir yerinde siyasi bir muhatap olarak görmek istiyoruz. Ankara, milletimizin başkentidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ise şehitlerimizin emaneti olan bu vatanın iradesini temsil etmektedir” dedi.
Terör örgütleri ve elebaşlarının siyasi bir muhatap haline getirilmesine karşı olduklarını belirten Şimşek, “Terör örgütlerinin ve elebaşlarının meşrulaştırılmasına yol açabilecek hiçbir adıma sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.
“Şehitlerimizin hatırası pazarlık konusu olamaz”
Şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerinin siyasi tartışmaların üzerinde tutulması gerektiğini söyleyen Şimşek, terörle mücadelede taviz verilmemesi gerektiğini savundu.
Şimşek, “Bu ülkenin birliği ve huzuru uğruna can veren şehitlerimizin hatırası bizim kırmızı çizgimizdir. Terörün normalleştirildiği değil, tamamen ortadan kaldırıldığı bir Türkiye istiyoruz” diye konuştu.
Yeniden Refah Partisi Oğuzeli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şimşek, bu konudaki duruşlarının değişmediğini belirterek, “Bu konudaki duruşumuz dün olduğu gibi bugün de nettir” dedi.




