"Kebap" veya "Hint eriği" olarak da bilinen kebabiye, son dönemde Türkiye'de de popüler hale geldi. Bu bitki hem ilaç hem de baharat olarak kullanılmaktadır. Oldukça sert ve parlak bir görünüme sahip olan kebap tohumları birçok Uzakdoğu ülkesinde tesbih yapımında kullanılmaktadır. Kebabın faydaları nelerdir, faydaları nelerdir, çayı nasıl yapılır? İşte bu egzotik bitkiye dair tüm detaylar:

Kababiye'nin faydaları nelerdir?

Ses Sesine İyi Gelir: Kebabiye bitkisinin en büyük faydalarından biri de ses kısıklığına iyi gelmesidir. Bu nedenle halk arasında “ezan ilacı” olarak da bilinmektedir.
Soğuk algınlıklarına karşı etkilidir: Soğuk algınlığından doğal olarak kurtulmak isteyenler Kebabiye'yi düzenli olarak tüketebilirler.
Boğaz ağrılarını hafifletir: Kebabiye özellikle balla tüketildiğinde kısa sürede boğaz ağrılarının geçmesini sağlayabilir.
Bademcik şişliğini azaltır: Kebabiye keçiboynuzu tozuyla birleştiğinde bademcik şişliğini hızla azaltabilir.
Öksürük Giderici: Roti tozu boğazı rahatlatmanın yanı sıra kuru ve inatçı öksürükleri de hafifletebilir.

Ağrı kesici: Kebabiye doğal bir antibiyotik olarak kabul edilir ve aynı zamanda baş ağrılarını ve eklem ağrılarını da hafifletebilir.
Ağız Kokusunu Önler: Kebabiye de karanfil gibi ağız kokusunu gidermede etkilidir.
Ağız Ülserlerini İyileştirir: Ağızda, diş etlerinde ve damakta oluşan aftları giderir. Ayrıca diş eti çekilmesi riskinin azaltılmasına da yardımcı olur.
İştahı Açar: Kebabiye bitkisinin çiğnenmesi iştahı artırabilir ve özellikle yemeklerden birkaç saat önce çiğnenmesi tavsiye edilir.
Mikropları öldürür: Zararlı bağırsak bakterilerini öldürebilir, sindirimi teşvik edebilir ve hazımsızlığı giderebilir.

Hangi hastalıklara iyi gelir?

Akut farenjit, bel soğukluğu, solunum yolu enfeksiyonları, rinit, bronşit, gastrit ve ülser.

Kababiye çayı nasıl demlenir?
Kebabiye bitki çayını demlemek oldukça basittir. Yaklaşık 7-8 gram kavrulmuş et tozu iki kişinin bir bardak çay içmesi için yeterlidir. Su kaynadıktan sonra kavrulmuş et tozunu demliğe ekleyin. Birkaç dakika demlendikten sonra içime hazır hale gelir. Beslenme uzmanlarına göre günde bir fincandan fazla kababiye çayı içmemelisiniz.

Editör: Haber Merkezi