Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Dilber karakteriyle popüler hale gelen pavyonlarda, fiyatlar "İnci Taneleri" dizisinin büyük ilgi görmesi üzerine ikiye katlandı. Birçok pavyon işletmesi, fiyatlarına yüzde 100 zam yaparak yeni bir tarife uyguladı. Bu durum, pavyonlardaki eğlence anlayışında ve müşteri profillerinde de değişikliklere neden oldu.
Geçtiğimiz aylarda İzmir'deki bir pavyonda müşteriye gelen yüksek hesap, gündeme gelmiş ve şimdi "İnci Taneleri" dizisinin etkisiyle pavyon fiyatları daha da artmış gibi görünüyor.
Bu gelişmelerin ardından Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin yayından kaldırılması için yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı. Demir, "Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır. Pavyonlar ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın, çürümüşlüğün merkezidir" dedi.