AK Parti Gaziantep’te partinin önde gelen isimlerinden olan Ahmet Uzer, yerel seçimler öncesinde partinin nabzını GAZETE27’ye değerlendirdi. Uzer, Fatma Şahin’in göreve devam etmesini beklediğini ve Şahin’in yeni döneminin en verimli dönemi olacağını vurguladı, milletvekili seçimindeki değişim rüzgarının ilçelerde devam etmesini beklediğini söyledi. Adaylık düşüncesinin bulunmadığını kaydeden Uzer, kendisi gibi diğer eski vekillerinde bu düşüncede olmaları gerektiğine dikkat çekti. Uzer’den İl Başkanı Murat Çetin’e de tavsiye geldi: Kimseyle savaşma, herkesle iyi geçin…

AK Parti Gaziantep teşkilatında kurucu il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan, partinin önde gelen isimlerinden olan Ahmet Uzer, aday adaylığı sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Gazete27’ye konuşan Uzer, AK Parti’nin Yerel Seçimlerden de güçlenerek çıkmasını beklediğini ifade etti.

Aday değilim, eskiler de olmamalı

Öncelikle kendi durumunu değerlendiren Ahmet Uzer, “Ben 2023 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan izin aldım ve milletvekilliğime nokta koydum. Kimsenin yapmayacağını yaptım, vekilliği zirvede bıraktım. Aslında ben o dönem 3 dönem kuralından dolayı listeye giremeyen arkadaşlara da, ‘’aday olmayın, kenara çekilin’’ diye uyarıda bulunmuştum. Ama onlar adaylık başvurusu yapmayı tercih ettiler, listeye alınmadılar. Şimdi yerel seçimler öncesinde yine çok dedikodu dolaşıyor. Ben yine ve ısrarla hiçbir yere aday olmayı düşünmediğimi belirtmek istiyorum. Eski milletvekili arkadaşlarım da inşallah bu şekilde düşünüyordur. Çünkü, 2023 seçimleri ile birlikte partide değişim rüzgarı başladı ve gençlere kapı açıldı. Bu seçimde de değişim rüzgarının devam edeceğini ve eski isimlere görev verilmeyeceğini düşünüyorum.’’

Fatma şahin devam eder

Fatma Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kesin gözle baktığını belirten Uzer, “Gelişmelerden anladığım kadarıyla Fatma Şahin’in adaylığı büyük oranda netleşmiş durumda. İsmi resmi olarak açıklanmaya kaldı gibi. Fatma Şahin’e sadece Gaziantep adayı diye bakmamak gerek. Kendisi, AK Parti’nin vitrininde ve seçim sürecinde bu anlamda kullanacağı isimlerden bir tanesi. Hatta ben şunu da iddia ediyorum. Fatma Şahin İstanbul’dan aday gösterilsin, herkesi kucaklayan kimliği ve sempatisi ile İstanbul’u bile kazanır. Ama Cumhurbaşkanımız Fatma Şahin’i Gaziantep’ten aday gösterecektir. Bence yeni dönem Fatma Şahin’in belediyede en verimli olacağı ve Gaziantep’e çok daha katkılar sunacağı dönem olacaktır” diye konuştu.

İlçelerde de değişim olur

Gaziantep’in belediyeler açısından başarılı ve şanslı bir kent olduğunu söyleyen Uzer, “Elimizi vicdanımıza koyalım, Büyükşehir’in önderliğinde Şahinbey ve Şehitkamil’de hiçbir ilde görülmeyen hizmetler, yatırımlar yapıldı. Bunu kimse inkar edemez. Hem Mehmet Tahmazoğlu hem de Rıdvan Fadıloğlu başarıyla geçen belediye başkanlıklarının ardından 3 dönem kuralına takılıyorlar. Elbette devam edip etmeyeceklerine Cumhurbaşkanımız karar verecektir ama  görünen 3 dönem kuralının kesin uygulanacağı şeklinde. Bu nedenle ben her iki ilçede de değişim bekliyorum. Siyasette beli bir süre sonra değişim zaten kaçınılmaz oluyor. Günü geldiğinde bırakmak lazım” dedi.

Murat çetin’e tavsiyem…

İl Başkanı Murat Çetin’in durumunu da değerlendiren Uzer, “Kendisi daha önce benim yönetimimde görev yapmış bir isim. Göreve geldikten sonra kendisiyle birkaç kez görüşmemiz oldu. Kendisine o zamanda bazı tavsiyelerde bulunmuştum. Görevde 5 ayını geride bıraktı. Kendine aynı tavsiyelerde bulunuyorum. Kimseyle çatışmadan, herkesle iyi geçinerek, en önemlisi de AK Parti il başkanlığına yakışan ağırlık ve olgunlukla görevini yapması gerekiyor. Siyasette savaşın kazananı olmaz” şeklinde konuştu.

Kimler aday olur?

Şahinbey ve Şehitkamil’de Mehmet Tahmazoğlu ve Rıdvan Fadıloğlu’nun aday gösterilmemeleri durumunda yerlerine genç isimlerin gelmesi gerektiğini söyleyen Uzer, “Aday adaylığı başvuruları sona erdi. Her iki ilçede 11 aday adayı var. Tabi başvuru yapmayıp adı geçen isimler de var. Ben her ikisinde de mevcut başkanlar gösterilmezse, adayların başvuru yapmayan isimlerden olacağını düşünüyorum” dedi.