Bodrum'dan Antalya'ya kadar farklı rotalar üzerinde tekne, gulet ve yat ile çıkılan tatil amaçlı yolculuğa verilen genel ad “Mavi Tur”dur. Buna ek olarak turizm dünyasına “mavi yolculuk” olarak kazandırılan bu terim sayesinde turizm dünyasında yeni bir sektör oluştu.

Mavi Turda Ne Giyilir?

Yatta giyeceğiniz ayakkabıların hafif ya da lastik tabanlı olmasına dikkat edin. Sahile çıktığınızda sandalet ve standart ayakkabılar giymelisiniz. Yaz dönemlerinde ferah kıyafetlere, şort, uçuş uçuş elbiseleri, tişört, ince pamuklu pantolon, kot pantolon ve gömleklere ihtiyaç duyacaksınız.

Mavi Turizm Nedir?

Mavi Yolculuk 3-16 kabinli, 6 kişiden 36 kişiye kadar değişik kapasite ve standartta Gulet yatlarla Bodrum, Gocek, Marmaris, Fethiye, Antalya ve Yunan adalarında yapılan muhteşem, keyifli, her gun - her saat manzaranın ve renklerin değiştiği mavi yesil turkuaz koylarda yapılan bir tatildir.

Mavi Tur Kaç Gün Sürer?

Mavi tur kaç gün sürer sorusunun ise kesin bir yanıtı yok, zira kısa süreli mavi turlar yapılabileceği gibi 1 haftalık, 15 günlük hatta daha uzun süren turlara da katılabilmeniz mümkün. Mavi tur Marmaris kıyılarını da kapsıyor.

Mavi Tur Nereye Ait?

Balıkesir ilinin bir ilçesi olan Ayvalık, Türkiye'nin şirin tatil beldelerinden biridir. Pek çok önemli medeniyete ev sahipliği yapan bölgeyi mavi tur tatili ile keşfe çıkarak yılın yorgunluğunu atmak mümkün.

Tekne Turunda Ne Yenir?

Meyve ve sebzeler, ton balığı, konserveler, domates soslu makarna, fasulye, pilav gibi yiyecekler pratiktir. Atıştırmalıklara ara öğün olarak yer verin. Bol bol acıkacaksınız. Patates cipsi, granola, yoğurt, kuru meyve de yine aynı şekilde pratik atıştırmalıklar olacaktır.