Yerel Seçimlere 5 aydan az bir süre kala İYİ Parti’de sular durulmuyor. Genel Merkez ile yaşanan sıkıntılar nedeniyle teşkilatlarda istifa furyası yaşanıyor. Gaziantep’te de manzara farklı değil. Partinin kurulduğu 6 yıllık süreçte 5 il başkanının değiştiği İYİ Parti Gaziantep’te, ‘’6’ncı İl Başkanı kim olacak?’’ sorusuna yanıt aranıyor.

GENEL MERKEZE 4 İSİM SUNULDU

Başaran’ın istifasının ardından ise kuruluşunun 6.yılını kutlayan İYİ Parti’de, 5’inci kez il Başkanı değişmiş oldu. İYİ Parti’nin 6’ncı İl Başkanı için de Genel Merkezde görüşmelere başlandı. İl Başkanlığı için İYİ Parti Gaziantep İl Başkan Adayı Halil İbrahim Demir, ANAP İl eski Başkanı Şerif Başkülekçi, Avukat Caner Saçan ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Seyhun Bozdağ’ın isimleri genel merkeze iletildi.

İKİ İSİM MÜLAKATA GİTTİ

Genel Merkeze iletilen isimlerden Halil İbrahim Demir, Şerif Başkülekçi ve Caner Saçan, mülakata çağrıldı. Başkülekçi mülakata gitmezken, Demir ve Saçan ile görüşme yapıldı.

DEMİR, OLMAYACAK GİBİ…

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı için adı geçen en güçlü isimlerden olan Halil İbrahim Demir ile görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı ve İl Başkanlığı görevinin Demir’e verilmeyeceği öğrenildi. Demir’e yakın isimlerin de doğruladığı bilgi sonrası ibrenin yeniden Şerif Başkülekçi’ye çevrildiği öğrenildi.

iBRE BAŞKÜLEKÇİ’YE DÖNDÜ

Edinilen bilgilere göre Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, İl Başkanlığı için Şerif Başkülekçi için ısrar ediyor. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından İstanbul’a davet edilen Başkülekçi’nin Genel Merkez yöneticileri ile görüşme yaptığı öğrenildi. Başkülekçi’nin İl başkanlığı görevine şartlı şekilde kabul etme düşüncesinde olduğu ve Genel Merkez yöneticilerine bunu ilettiği öğrenildi.

KÜLEKÇİ İLÇELERİ İSTEDİ

Kulislerden yansıyan bilgilere göre, Başkülekçi  göreve gelmek için ilçe yönetimlerinin değişmesi isteğinde bulundu. İl Başkanlığına tam kontrollü olarak başlamak isteyen Külekçi, şartının kabul edilmesi halinde İl Başkanlığına sıcak bakıyor. AYHAN DUMAN