Bazı insanlar defne yapraklarını cüzdanlarında veya kitaplarında saklar. Peki hiç yastığının altına defne yaprağı koyan birini gördünüz mü? Henüz görmediyseniz bu habere çok şaşıracaksınız. Çünkü yastığınızın altına konulan defne yaprağının etkilerini araştırdık.

Defne yaprakları lezzeti ve güzelliğiyle sofralarımızda her zaman bulunur. Ancak bunun ötesinde defne yaprağı bolluğun, zenginliğin ve şansın sembolüdür. Yastığınızın altına defne yaprağı koymanın etkilerini derledik.

Yastığınızın altına hangi defne yaprağını koymalısınız: kurutulmuş mu taze mi?

Taze veya kurutulmuş olarak kullanabilirsiniz. Defne yaprağı tazeyken gıdalara lezzet katar. Ancak psikoaktif ve tıbbi güçlerinden yararlanmak için kuru formda kullanılmaları gerekir. Aynı şey onları yastığınızın altına koymak istediğinizde de geçerlidir.

1. Tedavi eder

Rahatlamak ve huzur içinde uyumak istiyorsanız yastığınızın altına bir defne yaprağı koymanız yeterli. Etkinliğini kanıtlayan hiçbir bilimsel çalışma olmamasına rağmen büyükannelerimiz bu çalının kokusunun rahatlamayı ve refahı arttırdığını biliyordu. Bu huzurlu bir uykuya yol açabilir.

2. Böcekleri uzaklaştırabilir

Tahtakuruları, pireler, sivrisinekler ve hatta bitler gibi böceklerden mi korkuyorsunuz? Bu istenmeyen misafirleri korkutmak için tek yapmanız gereken yastığınızın altına bir defne yaprağı koymak. Ancak yatağınızda bu küçük yaratıklar dolaşıyorsa mantıksal olarak defne yapraklarının size hiçbir faydası olmayacaktır, bu nedenle soruna yönelik tedavilerin bir kombinasyonunu düşünmeniz gerekir.

3. Sakin

Bazı kültürlerde insanlar kötü ruhları kovmak ve negatif enerjiyi uzaklaştırmak için birkaç kuru defne yaprağı yakarlardı. Aynı şekilde, bu çalının manevi erdemlerinden biri de, kötü titreşimleri yok etmek ve yalnızca olumlu titreşimleri çekmek için yatmadan önce yastığınızın altına birkaç yaprak koymaktır. Çekim yasasına inanıyor musunuz? Cevabınız evet ise bu gece yastığınızın altına bir defne yaprağı koyun. Bu bitki güçle eş anlamlıdır ve sağlığı ve olumlu hisleri teşvik eder; bu, şansı, olumlu titreşimleri ve iyi şansı çekmeye yardımcı olur.