İtalya'da bulunan ve uzun yıllardır faaliyet halinde olan hastanede skandal niteliğinde bir gelişme yaşandı. Bir ameliyatta yaşanan olay tıp tarihine geçti. Söz konusu gelişme ise dünyada gündem oldu.

İsmi açıklanmayan 60 yaşındaki bir adam yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Arezzo's San Donato Hastanesine gitti. Burada yapılan tetkikler sonucunda adamın kanser olduğu açıklandı. İşte skandalın başladığı ilk nokta burasıydı, yaşlı adama yanlış teşhis konulmuştu.

CİNSEL ORGANI YOK OLDU
Doktoru tarafından durumun açıklanması üzerine hemen tedaviye başlamak isteyen yaşlı adam 1 ay sonra ameliyat masasına yattı. Doktor kasıklarındaki tümörü alacak ve sağlığına kavuşacaktı, ancak işler hiç de öyle gitmedi. Söz konusu ameliyatta tecrübesiz cerrah 'tümör' sandığı dokuyu aldı, ancak ameliyat sonrası beceriksiz doktorun hastanın cinsel organını vücudundan ayırdığı ortaya çıktı.

Öte yandan yaşlı adam doktora ve hastaneye dava açtı. İtalyan yetkililer olayın gündem olması üzerine ellerini çabuk tuttular. Davanın ilk duruşması 9 Mart tarihinde görülecek.

BENZER BİR OLAY FRANSA'DA YAŞANDI
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ise benzer bir olay Fransa'da yaşandı. Cinsel organı kesilerek alınan mağdur hasta, doktorların vücuduyla 'Rus ruleti' oynadığını belirterek 'Hiçbir şey hissetmiyorum' dedi. Doktora ve hastaneye dava açan mağdur, 53 bin 700 sterlinlik bir tazminat kazandı. Artık cinsel organının olmadığını öğrendiği anı anlatan Fransız, konuyla ilgili şöyle demişti: