Ne kadar iyi paketlediğinizi söylerseniz söyleyin, kullanmadığınız elektronik eşyalar veya çalışma masası bodruma düşebilir. Uzmanlara göre bodrumda saklamamanız gereken 5 eşya:

Bodrum katları, sık kullanılmayan ama bir gün ihtiyaç duyulması niyetiyle saklanan eşyalarla doludur. Eve sığmayan masalardan oyuncaklara, sanat eserlerine kadar pek kullanmadığımız eşyaları çoğu zaman bodrumda saklıyoruz. Ancak bodrumda asla saklanmaması gereken bazı eşyalar vardır. Bu eşyalar bodrumda küflenebilir. Uzmanlar, bodrumda asla bulundurmamanız gereken 5 eşyayı şöyle söylüyor:

1. Tahta

Herkesin evinde kullanmadığı tahtalı birkaç eşya olabilir. Ancak bodrumlar neme yatkın yerlerdir. Dolayısıyla nemli ortamlarda gelişen bir bakteri olan küf, ahşap gibi organik malzemeler üzerinde büyümeye eğilimlidir. Bu nedenle ahşap mobilyalarla dolu nemli bir bodrum, küf istilası için mükemmel bir üreme alanı olabilir. Ahşap mobilyaları veya fazlalık tahtaları bodrum yerine evin iyi havalandırılmış ve kuru bir alanında saklayın.

2. Aile fotoğrafları

Aile fotoğrafları bodrumda bırakıldığında küflenmeye, su basmasına ve haşerelere karşı hassastır. Bu nedenle onları asla orada saklamayın, tüm anılar çöp olur. Fotoğrafları evin içinde, sıcaklığı ve nemi sabit olan bir yerde saklayın. Hava alan karton kutular en iyisidir.

3. Giyim

Bodrum katları daha yüksek nem seviyelerine ve potansiyel su hasarına yatkındır, bu da küf oluşumuna neden olabilir. Küf, gözenekli malzemelere kolayca sızabilir ve geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir.

4. Sanat eseri

Tablolar ve sanat eserleri, özellikle tuval veya kağıt üzerine olanlar da bu kategoriye girer. Bodrum katlarındaki yüksek nem ve su hasarı potansiyeli, sanat eserlerinin eğrilmesine, renginin bozulmasına veya küflenmesine neden olabilir. Bu tarz sanat eserlerini, hasarı önlemek için tutarlı sıcaklık ve nem seviyelerine sahip, üst kattaki oda gibi iklim kontrollü bir ortamda saklanmalı.

5. Elektronik

Çoğu elektronik, ısıya dayanamayan hassas bileşenlere sahiptir. Havalandırma olmazsa bodrum oldukça ısınabilir; o zaman bu bileşenler zarar görür ve cihazınız artık çalışmaz.