Romalılar özellikle öksürüğü tedavi etmek için soğan karışımlarını tüketiyorlardı. Peki öksürdüğünüzde soğanı veya sarımsağı nasıl yemelisiniz? Bu bir asır öncesinden kalma eski bir öksürük ilacı...

Soğan ve sarımsak günümüzde doğal antibiyotik olduğu gibi, bir asır önce de hastalıklara çareydi. Eski uygarlıklarda soğan ve sarımsak kabukları öksürük ve diğer birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyordu. Güçlü sebzelerin (soğan kabukları, sarımsak kabukları gibi), kendilerini ve sularını içeren tedavi edici karışımlar ilaç haline gelmiştir.

Günümüzde pek çok kişi hoş olmayan kokuları nedeniyle soğan ve sarımsaktan uzak durmaktadır. Ancak bundan bir asır önce Yunanlılar ve Romalılar bu güçlü sebzeleri ilaç olarak kullanıyorlardı. Gerçek soğan yiyebilir veya et suyuna, kabuğuna ve daha fazlasına ekleyebilirsiniz. Dönüşüm, soğanın her şekliyle tüketilir. Gladyatörler kendilerine soğanla masaj bile yaptılar. Bugün hem sarımsak hem de soğan kabuklarının A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra güçlü antioksidanlar içerdiğini biliyoruz.

MALZEMELER

1 soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 sarımsak

TARİFİ

Kabuklarını soyun ve tencereye atın. Soğanı ikiye bölün ve onları da tencereye atın. Sarımsağın da kabuklarını soyun ve tencereye atın. Ardından ikiye bölün ve tencereye atın. Bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve kaynatın. Rengi dönünce öksürük ilacı hazır.

NOT: Herhangi bir hastalığı, alerjisi olanlar doktoruna sormadan denememelidir.