Kupa terapisi uzun yıllardan beri kullanılmaktadır ve sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.Nasıl yapılır? Kimler hacamat için uygundur? Sırt çukurluğunun faydaları nelerdir? Sizin için yazdık!

Alternatif tıp dünyasının olmazsa olmazı! Kupa terapisi nasıl yapılır?

Hacamat yüzyıllardır kullanılan geleneksel bir tıbbi yöntemdir. Kanı temizlemek, vücudu toksinlerden arındırmak ve çeşitli sağlık sorunlarına destek sağlamak için kullanılan bu yöntem, birçok kültürde ve tıbbi gelenekte önemli bir yer tutuyor. Kupa terapisi özellikle Orta Doğu, Asya ve Doğu Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hacamat, vücudun belirli bölgelerine yerleştirilen vakumlu cam veya plastik kapların kullanıldığı, hacamat işlemi sırasında çekiş etkisi yaratan ve deri altı kanı yüzeye çeken, kan dolaşımını artıran bir tedavi yöntemidir. Hacamatın asıl amacı vücuttaki toksinleri uzaklaştırmak ve kan dolaşımını iyileştirmektir. Hacamatın tarihi çok eskilere kadar uzanmaktadır. Antik Çin, Arap, Yunan ve İslam tıbbı gibi birçok eski tıbbi gelenek, hacamat uygulamasının faydalarından yararlanmıştır. Hacamat İslam tıbbında özel bir yere sahiptir ve Hz. Muhammed'in tavsiyelerinden biridir. Bu uygulama ortaçağ Avrupa'sında da yaygındı. Peki kupa tedavisi nasıl yapılmalı ve kimler uygulayabilir? Aşağıda sizin için yazdık!

Kupa Terapisinin Uygulanması

Kupa tedavisinin mutlaka bir sağlık profesyoneli veya uzman kişi tarafından yapılması gerekmektedir. Genellikle vücudun belirli akupunktur noktaları veya bölgeleri seçilerek uygulanır. Hacamat, bardakların belirli bir süre içerisinde yerleştirilip çıkarılmasıyla gerçekleştirilir. Ameliyat sonrası ciltte kırmızı lekeler veya şişlikler görülebilir ancak bu genellikle geçicidir.

Kimler HACAMAT tedavisine uygun bir aday değildir?
Kupa terapisi aşağıdaki durumlardan birine sahip kişiler için uygun olmayabilir:

Hacamat sırasında kanama riski artabileceğinden, kan sulandırıcı ilaç kullanan veya kanama bozukluğu olan kişiler için hacamat uygun olmayabilir.
Hamilelikte hacamat hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkileyebileceğinden önerilmez.
Hacamat, iltihaplı cilt rahatsızlıkları, açık yaraları veya cilt enfeksiyonları olan kişiler için uygun olmayabilir.
Diyabetli kişiler, kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesini zorlaştırabileceğinden kupa tedavisini dikkatle düşünmelidir.
Kupa tedavisi kullanılan diğer ilaçlarla olumsuz etkileşime girebileceğinden, ilaçların kullanımını doktorunuzla görüşmelisiniz.
Sırt hacamatının faydaları
Sırt çukurluğunun başlıca faydaları şunlardır:

Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan dolaşımını iyileştirir.
Acıyı hafifletebilir.
Ruh sağlığını iyileştirir.
Stresi azaltabilir.
Uyku kalitesini artırır.
Cilt sağlığını iyileştirir.
Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir?
Kupa terapisi; migren, sırt ağrısı, boyun ağrısı, omuz ağrısı, bel fıtığı, kabızlık, depresyon, anksiyete ve uykusuzluğa iyi gelir.

Editör: Haber Merkezi