Fareler özellikle bahçeli yazlık evlerde sorun olmakla birlikte mutfak, bodrum gibi yerlerde de risk oluşturmaktadır. Bu fare kapanları da işe yaramaz. Toksik jeller ve spreyler olmadan farelerden kurtulun. İşte farelerden kurtulmanın yolları...

Nane

Fareler kokulara karşı çok hassastır ve nane yağı kokusundan iğrenirler. Bir miktar pamuk topunu saf nane esansiyel yağına batırın ve bunları evinizin her yerine stratejik bir şekilde yerleştirin. Koku kaybolmaya başladığında pamuk toplarını birkaç günde bir değiştirmeye devam edin.

Karanfil

Karanfilin hoş olmayan keskin tadı onu doğal bir kemirgen kovucu yapar. Karanfilin tamamını sarmak için bir parça bez kullanabilirsiniz. Ayrıca pamuk toplarını karanfil esansiyel yağına batırıp evinizin etrafına yerleştirebilirsiniz.

Soğan

Soğanın keskin kokusu fareleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Ancak soğan evcil hayvanlar için zehirlidir, bu nedenle evcil hayvanınız varsa bu yöntemi kullanmamanız önerilir. Evinizin etrafına yeşil soğan ekin ve bunları düzenli olarak değiştirin.