Limonlar genel sağlığımıza birçok fayda sunan küçük bir şifa hazinesidir. Limonun en ünlü faydalarından biri mükemmel bir C vitamini kaynağı olmasıdır. Limon; bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sisteminin besinlerin hızlı bir şekilde parçalanmasına yardımcı olur. Ayrıca limonun pek çok faydası vardır ve cilt ve ağız sağlığı açısından harikalar yaratır.

Limon birçok farklı şekilde kullanılabilir. Bazen yemeklerde, çorbalarda ya da salatalarda kullanmak üzere kestiğimiz limonların sayısı çok fazla olabiliyor. Bu nedenle kalan limon dilimlerini dondurucuda saklıyoruz. Ancak limon dilimlerini bu şekilde saklama yöntemi sağlığımızı tehdit ediyor. Peki neden dilimlenmiş limonları dondurucuya koymuyorsunuz?

İşte dondurucuda limon kesmenin tehlikesi... 

LİMONU İKİYE KESİP DOLABA KOYMAYIN! ÇÜNKÜ…

Limon sağlığımız için çok faydalı besinler arasında yer alır. Ancak limonu buzdolabında muhafaza ederken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar vardır. Öncelikle yarım kalmış limonu kesinlikle açık bir şekilde buzdolabına koymamalıyız. Limonu ortadan ikiye kesip daha sonra tüketmek için buzdolabına koyduğumuzda adeta zehir saçıyor.

Limonu ortadan ikiye bölüp buzdolabında saklayıp sonrasında tüketmek sinir ve sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyerek bozulmasına neden olabiliyor. Bu nedenle limonu kesilmiş bir şekilde buzdolabında 1 gece bile olsa bekletmeyin. Eğer kesilmiş limonu buzdolabında muhafaza etmek istiyorsanız üzerine biraz tuz serpiştirerek streç ile sarıp saklayabilirsiniz. Ya da dilimlenmiş ucunu kürdan yardımıyla kalan limona sabitleyin.