En sevdiğiniz ayakkabılar bazen ayaklarınızı yorabilir. Ayaklarınız yaralandığında belli yaralar oluşmaya başlayacaktır. Ayakkabı yaralanmalarına ne iyi gelir: Ayak yaralanmalarına ve bu yaralardan dolayı oluşan sıvı birikmesine çözüm aramaktır. En rahat spor ayakkabılar bile, özellikle de dar topuklu ayakkabılar ayaklarınızı acıtabilir.

Koltuk altı deodorantı: Yeni ayakkabı giymeden önce ayaklarınıza deodorant sıkarsanız ayakkabılar ayaklarınızın etrafında kolayca hareket edecek ve su toplamasını önleyecektir.

Çinko oksit içeren bebek bezi döküntü kremlerinin enfeksiyona yardımcı olduğu ve yaralı yumuşak dokuyu kurutarak hızlı iyileşmesini sağladığı bilinmektedir. Yaralı bölgeye az miktarda sürmeyi deneyebilirsiniz.

Ayakkabı yaralanmasından kaynaklanan yaranın nasıl iyileştirileceğini soruyorsanız önerilen yöntemler şunlardır:

Aloe Vera
Çay ağacı ürünleri
Deodorant
Diş macunu
eElma sirkesi
pişik kremi
siyah çay
Yumurta

"Olası ciddi sorunları önlemek için öncelikle ayakkabının temas ettiği yarayı ılık suyla temizlemelisiniz. Yara bölgesi kuruduktan sonra bölgeyi losyonla sarın. Dışarıdaysanız ve tekrar ayakkabı giymeniz gerekiyorsa, Yaranın daha fazla zarar görmesini önlemek için kapalı tip bandajlama yöntemini kullanın, "yaranın ciddileşmesini önlemek için rahat ve yumuşak ayakkabılar tercih edin."

Hindistan cevizi: Hindistan cevizi yağının antiinflamatuar özellikleri, onu ayakkabıdan etkilenen bölgeleri hızla iyileştirebilen doğal bir merhem haline getirir.

Bir çay kaşığı kafuru bir miktar hindistancevizi yağıyla karıştırın. Karışımı etkilenen cilde günde iki kez nazikçe uygulayın.

Aloe Vera: Aloe vera bitkisinin yapraklarından elde edilen jel, yanmayı ve ağrıyı hafifletebilir, cildi nemlendirebilir. Tahriş olan bölgenin hızla iyileşmesini sağlar ve enfeksiyonu önler.

Elma sirkesi: Ayakkabı yaralanmalarından dolayı oluşan kabarcıkların üzerine pamuk yardımıyla uyguladığınızda yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Ağrılı olması gerektiğinden, yavaşça kabarcıkların çevresine uygulayabilirsiniz.