Bitki yaşamı aslında çevremizdeki insanlardan sıklıkla duyduğumuz ancak tam olarak ne olduğunu tanımlayamadığımız tıbbi bir terimdir. Uzun süreli bilişsel işlev kaybı olan hastalar bitkisel hayata girebilir. 4 haftadan fazla bitkisel hayatta kalan hastalara "uzun süreli" bitkisel hayat adı verilirken, 6 haftadan fazla kronik bitkisel hayatta kalan hastalar nadiren hayatta kalıyor. Hastanın kendisine ve çevresine olup bitenlerden habersiz olması ve bu durumun bir yıldan fazla sürmesi durumunda "kalıcı" bitkisel hayat tabiri kullanılır.

Bitkisel yaşam nedir ve nasıl tanımlanır?

Bitkisel durum, bir kişinin kaza veya hastalık nedeniyle beyin hasarına maruz kaldığı durumdur. Bu, bitkisel hayata giren kişinin beyin fonksiyonlarını tamamen kaybetmediği bir durumdur. Hasta istirahat halinde bitkisel hayata girer ve nefes almaya devam eder. Bu işlem sırasında hastanın kalbi ara sıra atacak ve hafifçe hareket edecektir.

Bitkisel Hayat'taki insanlar nasıldır?

Bitkisel hayata giren kişiler beyin fonksiyonlarını yitirdikleri ve isteklerini ifade edemedikleri için bilinçlerini kaybederler. Bu nedenle bitkisel beslenen insanlara iyi bakılmalıdır. Bazı durumlarda bitkisel hayata giren bir kişide gözlerde, ellerde veya vücutta bazı hareketler yaşanabilir. Ancak bu eylemler bilinçsizdir. Diş gıcırdatma, esneme veya gülme meydana gelebilir.