Fıstık ezmesinin faydaları nelerdir?

1. Protein ve sağlıklı yağ kaynağı: Fıstık ezmesi bol miktarda protein içerir ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. İçerdiği doymamış yağlar kalp sağlığını korur ve kalp hastalığı riskini azaltabilir.

2. Doygunluk hissi: Fıstık ezmesi yüksek lif içeriğinden dolayı mideyi geç terk eder, uzun süre tokluk hissi yaratır. Bu özellik, kilo verme diyeti sırasında fıstık ezmesini atıştırmalık olarak tüketerek açlığı bastırmak için kullanılabilir.

3. Diyabeti önleyin: İçerisinde bulunan doymamış yağ, tip 2 diyabet riskini azaltabilir. Fıstık ezmesinin yavaş sindirimi kan şekerini yavaş yavaş yükseltir ve insülin direncinin gelişmesini önleyebilir. Diyabetli kişilerin kontrollü fıstık ezmesi tüketimi tedavilerine destek olabilir.


Bu şifalı bir balsam! Günde sadece 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi yiyin ve büyüyü görün! Fıstık ezmesinin faydaları nelerdir? - Resimler: 4
4. Kolesterolü düzenler: Fıstık ezmesi, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olan çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindir.


5. Felç riskini azaltın: Yüksek potasyum içeriği nedeniyle fıstık ezmesi, felç ve felç riskinin yanı sıra kardiyovasküler hastalık riskini de azaltabilir.

6. Kan basıncını kontrol edin: Fıstık ezmesi kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Bu etki magnezyum açısından zengin yer fıstığı ile desteklenmektedir. Tuzsuz bir versiyonu tercih etmek bu etkinin daha iyi elde edilmesine yardımcı olabilir.