Özellikle bacaklarda, karında, kollarda veya kalçalarda ortaya çıkan selülit, yağların deri altında rastgele birikmesi sonucu ortaya çıkan bir görünümdür. Bu gözle görülür yağ birikimleri kadınların en büyük sorunlarından biridir. Nedeninin kilo alıp vermeyle ilişkili olduğu düşünülse de bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Doğanın mucizevi besinleri ile ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan selülitlerden kurtulabilirsiniz. Selülitin sadece aşırı kilolu kadınlarda ortaya çıktığı düşünülse de, kasların cilde yapışmasına neden olan kolajenin lifli yapısından dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Yaşlılar ve kilolu kişilerde selülite daha yatkın cilt yapıları bulunurken, normal insanlarda da görülebilen selülit, özellikle kol ve bacaklarda olmak üzere hem doğal hem de tıbbi yöntemlerle giderilebilmektedir.

Bazı gıdalar yaşla birlikte artan selülite neden olabilir. Yapılan araştırmalara göre sık tüketilen bazı gıdalar selülitin ortaya çıkmasına, hatta artmasına neden olabiliyor.

İşte selüliti yok eden mucize içeceğin tarifi:

Malzeme

100 gr marul
200 ml hindistan cevizi suyu
3 dilim ananas
1/4 demet taze nane
1 limonun suyu

Yapılışı

Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Servis yapmadan önce soğuması için buzdolabına koyun.

Bu kadar!

Nescafe selülite neden olur mu?

Kafein içeren tek yiyecek kahve olsa da çay, çikolata, kola gibi içeceklerin de yüksek miktarda kafein içerdiği bilinmektedir. Vücudun ihtiyacından fazla şeker tüketildiğinde yağ şeklinde depolandığı gözlemlenmiş olsa da, vücudun en fazla yağın depolandığı cilt altı bölgelerinde de selülit ortaya çıkabilmektedir. Bu bilgilere dayanarak selülitin ana kaynağının kafein değil şeker olduğu sonucuna varmak kolaydır.