Mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biri olan sarımsak, eski çağlardan beri şifa ve sağlık kaynağı olarak kullanılmaktadır. Sarımsak bir numaralı doğal antibiyotik olarak kabul edilir ve vücudun birçok hastalıktan korunmasına yardımcı olan doğal besinlerden biridir.
Saç ve tırnak sağlığından kanser, cinsel sağlık, kalp-damar hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıklara kadar pek çok alanda inanılmaz faydalar sunuyor.
Bu besin ister çiğ ister pişmiş olsun yiyeceklerin lezzetini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol miktarda tüketilmesi tavsiye edilir.
Sarımsak en az enfeksiyon önleyici ilaç kadar etkilidir ve genellikle kabuğu soyularak yenir. Dişleri ayrılır ve kabukları atılır.
Son yıllarda yapılan araştırma bulguları, sarımsağın kabuğunun en az sarımsağın kendisi kadar tedavi edici faydaya sahip olduğunu göstermiştir. Faydalarını duyduktan sonra çöpe atmadan önce iki kere düşüneceksiniz.
Peki sarımsak kabuğunun kullanım alanları ve faydaları nelerdir? Sarımsak kabuğu neyden yapılır? Sarımsak çöpü nasıl derecelendirilir? İşte tüm bu soruların yanıtları ve bilmeniz gerekenler...
Sarımsak Kabuğunun Faydaları
Sadece dişler değil, sarımsağın kabuğu da sizi sonsuza kadar genç tutabilecek güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Uzmanlar ayrıca sarımsak kabuğunun pek çok faydasının olduğunu ve atılmaması gerektiğini öne sürüyor.
Sarımsak kabukları, kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan "anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar" başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içerir.
Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan kersetin; yaşlanmaya, ince çizgilere ve cilt dokusuna yardımcı olur.
İltihap ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.
Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyondan temizler.
Kanser hücreleriyle savaşır ve kanserin yayılmasını önler.
Saç yapısını güçlendirir.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Sarımsak kabuğu nasıl kontrol edilir
Sarımsak kabuklarını kolayca yemenin birçok farklı yolu vardır.
Sarımsak kabuğu çay haline getirilebilir veya içmek için sıkılabilir.
Bitki çaylarına ekleyebileceğiniz birkaç malzeme vardır.
Kaynar su kullanabilir ve sarımsak kabuklarını çorbaya süzebilirsiniz.
Kurutulmuş kabukları toz halinde kullanabilirsiniz.
Sarımsak kabuğu çayı nasıl hazırlanır?
Sarımsakları soyun ve tozu temizlemek için kalan cildi yıkayın. Daha sonra temiz bir demliğe koyun ve 2 bardak kaynar su ekleyin.
Kapağı çaydanlığın üzerine koyun ve üzerini bir bezle örtün. 1 saat bekletin.
Sarımsak kabuğu suyunu 3-4 gün boyunca her gün bir çay bardağı kadar ara vermeden içebilirsiniz.
Not: Herhangi bir sağlık sorununuz varsa en etkili çözüm için bir uzmana başvurmanızı öneririz.