Avil ampul ne işe yarar? Hangi durumlarda kullanılır?’ sorusuna en kısa ve net cevabı, ‘Genellikle güneş yanığı sonrasında ciltte oluşan kaşıntıların giderilmesinde kullanılmaktadır’ cümlesi ile verebiliriz. İnsanların cildindeki böcek sokmaları ve batma hissinin ardından da kullanılan avilin etken maddesi feniramin olarak bilinmiyor. Peki, avil dekort ampul ne işe yarar? Avil nasıl kullanılır? cevapları içeriğimizde…

AVİL AMPUL NE İŞE YARAR

Avil merhem günümüzde birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Avil merhem birinci derece yanıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca avi, alerjik cilt lezyonlarının tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Avil merhem özellikle birinci derece yanıkların tedavisinde kullanılır.

AVİL AMPUL NE İŞE YARAR? HANGİ DURUMLARDA KULLANILIR?

Feniramin Hidrojen Maleat antihistaminik olup alerjik rinit ve alerjik konjunktivit, hafif ürtiker, anjiyoödem olan hastalarda alerjik reaksiyonlarda etkilidir. Bunun yanında dekonjestan olarak soğuk algınlığı ve öksürük preparatlarında da ek bileşen olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

AVİL DEKORT AMPUL NE İŞE YARAR

 Avil, güneş yanığı sonrası ciltte oluşan kaşıntı ve batma hissini gidermek için kullanılan bir merhemdir. Özellikle ciltteki böcek sokmalarının giderilmesinde de avil kullanılmaktadır. Avil'in etken maddesi feniramin olarak bilinmektedir. Avil merhem sonucu vücutta kaşıntı, kızarıklık da oluşur. Günümüzde ise pek çok doktor çeşitli hastalıklarda avil kullanılmasını önerebilir.