Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristlerce şehit edilen askerlerden 2’sinin Gaziantep’te yaşadıkları ve 2015 yılında teröristler tarafından kaçırılan Müslüm Altuntaş ve Adil Kabaklı olduğu ortaya çıktı.

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından mağarada alçakça şehit 13 kişinin Malatya’daki Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından kimlikleri belli oldu. şehit edilenlerin 2’sinin Gaziantep’te yaşayan Müslüm Altuntaş ve Adil Kabaklı olduğu öğrenildi. 2015 yılında Erzincan’daki görev yerine giderken teröristler tarafından kaçırılan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Topçu Er Müslüm Altuntaş (24) ile Osmaniye nüfusuna kayıtlı Er Adil Kabaklı (24) mağarada teröristler tarafından şehit edildi.

2015 YILINDA KAÇIRILMIŞLARDI

Kimlikleri tespit edilen Müslim Altundaş ile Adil Kabaklı’nın aileleri Diyarbakır HDP binasının önünde evlat nöbeti yapıyordu. Gaziantep’te oturan Şevket- Songül Altuntaş çifti, vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015’te Tunceli’nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oğulları Müslüm Altuntaş için oturma eylemi başlatmıştı. Gaziantep’ten gelen Cennet Kabaklı, 2015’te usta birliğine giderken Tunceli Pülümür yolunda terör örgütü PKK tarafından asker oğlu Adil Kabaklı için oturma eylemine başlatmıştı. (HABER MERKEZİ)