Tüketiciler ALO 175 ve e-Devlet üzerinden şikâyet edebilir

Kişisel bakım marketi olarak bilinen Gratis mağazaları, birçok üründe yüksek fiyat biçerek fırsatçılık yapıyor. Alışveriş için Gratis’e giren bir vatandaş etiket fiyatlarını görünce şok oldu.

Türkiye genelinde bazı işletmelerde fahiş fiyat uygulamaları son dönemde de artış göstermeye devam ediyor. Ayrıca bazı işletmeler ürünlere olması geren fiyatın üstünde etiket yapıştırıp satmaya çalışıyor. Gratis de bu mağazalardan biri. Kişisel bakım marketi olarak bilinen Gratis mağazaları, birçok üründe yüksek fiyat biçerek fırsatçılık yapıyor.

Gaziantep’te bir vatandaş, alışveriş için gittiği Gratis mağazasında etiket şoku yaşadı. Gözünden kaçmayan ‘aldatıcı etiket’ fiyatını araştıran vatandaş, ürünlerin hiçbir zaman biçilen satılmadığını belirtti. Konuyla ilgili acıkmalarda bulunan vatandaş, “Bugün Gratis’te yüzde 50 indirim olduğu için mağazaya gittim. Clear men 600 ml şampuan 48.50 liradan 24.25 liraya düşmüş. Daha sonra fiyat araştırması yaptım. Hiçbir zaman bu ürün 48.50 liradan satılmadığını öğrendim. Bu yaptıkları haksız kazanç. Bizi resmen oyuna getirmeye çalışıyorlar” dedi.

Tüketicileri mağdur eden fırsatçı mağazaları ihbarda bulunmak için şikâyet hattı ve e-devlet gibi çözümler üretildi.

ALO 175 Tüketici Danışma Hattı

Böylece mağdur tüketiciler ALO 175 ve e-Devlet üzerinden şikâyetlerini dile getiriyor. Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veriyor. Bu hatla tüketiciler, insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ya da firmaları şikayet konusu yapabiliyor. Şikayet hattına son günlerde daha çok fahiş fiyat etiketleri ve ürünlerin gramajlarında yapılan oyunlarla ilgili başvurular ulaşıyor.

E-Devlet üzerinden ihbar mümkün

Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veriyor. Bu hatla tüketiciler, insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ya da firmaları şikayet konusu yapabiliyor. Şikayet hattına son günlerde daha çok fahiş fiyat etiketleri ve ürünlerin gramajlarında yapılan oyunlarla ilgili başvurular ulaşıyor.

Satın aldığı ürünle ilgili bir fırsatçılığın olduğunu düşünenler telefon ya da internetin dışında, şahsen başvuru yolunu da deneyebiliyor. Bunun için alınan ürünün fişiyle birlikte her ilde bulunan ticaret müdürlüklerine başvurulabiliyor. İl ticaret müdürlükleri, başvuru kaydı aldıktan sonra araştırma yapıyor. Araştırma sonucunda bir fırsatçılık tespit edilirse, ilgili ticari işletmeye ceza kesiliyor. (ASLI EMEKTAR)

Editör: Haber Merkezi