Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Ortaokulu öğrencileri, Fransa’nın başkenti Paris’te başlayan Avrupa gezisi kapsamında tarihi ve kültürel mirası yerinde keşfediyor. Paris’in ardından Strazburg’a geçen öğrenciler, Avrupa’nın önemli kültür ve sanat merkezlerinde eğitim odaklı bir deneyim yaşadı.
GKV Özel Okulları tarafından öğrencilerin küresel bakış açısını geliştirmek amacıyla düzenlenen geleneksel Avrupa turnesinin ilk durağı Paris oldu. Öğrenciler, kentin simgelerinden Eiffel Kulesi’ni ziyaret ederek yapının tarihini ve mimari özelliklerini yakından inceleme fırsatı buldu.
Gezi kapsamında Montmartre (Ressamlar Tepesi) bölgesini de ziyaret eden öğrenciler, Paris’in sanatsal atmosferini yerinde deneyimledi. Ardından Sacré-Cœur Bazilikası’nı gezen kafile, dünyanın en önemli sanat müzelerinden biri olarak kabul edilen Louvre Müzesi’nde sanat tarihine yön veren eserleri inceleyerek bilgi birikimlerini artırdı.
Paris programının ardından Gare de l’Est İstasyonu’ndan hızlı trenle Strazburg’a geçen öğrenciler, Avrupa Parlamentosu’na ev sahipliği yapan kentte tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetti. Fransız ve Alman kültürlerinin izlerini taşıyan Strazburg’un tarihi sokakları, kanalları ve özgün mimarisi öğrencilere farklı bir deneyim sundu. Program kapsamında Gotik mimarinin önemli eserlerinden Notre-Dame de Strasbourg Katedrali de ziyaret edildi.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, uluslararası gezi programlarının öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti.
Öğrencilerin sınıf ortamının dışına çıkarak dünyayı yerinde tanımalarının hedeflendiğini ifade eden Gürsel, Paris ve Strazburg’da kültürel, sanatsal ve tarihi mirasın doğrudan deneyimlendiğini söyledi. Gürsel, küresel vizyon ve evrensel değerlerle yetişen bireyler için bu tür programların önem taşıdığını vurguladı.
Gezi organizasyonunda görev alan okul yöneticilerine, öğretmenlere ve velilere teşekkür eden Gürsel, öğrencilerin güvenli ve verimli bir eğitim yolculuğu geçirmesinde emeği bulunan tüm paydaşlara şükranlarını sundu.




