Gaziantep’te zincir marketlere yönelik denetimler, vatandaşlardan gelen şikayetlerle birlikte hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, kentte faaliyet gösteren ünlü bir zincir markette yaşanan “küflü ürün” vakası, sosyal medyada gündem oldu.

Mehmet Karayılan Müdahale Etti

Bir vatandaş, online sipariş uygulaması üzerinden ilgili zincir marketten ürün satın aldı. Ürün eline ulaştığında ise küflü olduğunu fark ederek, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımın kısa sürede büyük etkileşim almasının ardından Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan konuya doğrudan müdahale etti.

Küflüekran Resmi 2025 06 11 14.49.59

Denetim Anında Gerçekleşti

CHP’li Hasan Şencan’dan Mecliste “Ahlaksız” İfadesi İçin Özür CHP’li Hasan Şencan’dan Mecliste “Ahlaksız” İfadesi İçin Özür

İl Tarım Müdürlüğü ekiplerini ilgili market şubesine yönlendiren Karayılan, yapılan incelemeler sonucunda şikayetin doğruluğunun tespit edildiğini açıkladı. Denetim sonucu hakkında bilgi veren İl Müdürü Karayılan, “Vatandaşımızın sosyal medya üzerinden yaptığı bildirim üzerine ekiplerimiz hızlı bir şekilde harekete geçti. Yapılan kontrolde ürünün bozulmuş ve tüketim için uygun olmadığı belirlenmiştir. Bu nedenle ilgili markete cezai işlem uygulanmıştır” dedi.

Küflüekran Resmi 2025 06 11 14.49.53

Kaynak: HABER MERKEZİ