Kongrenin açılış konuşmasını yapan geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, Gaziantep’e daha önce çeşitli yatırımlar ve hizmetler için geldiklerini belirtti. Prof. Dr. Bilgin, “Bir şehre ve topluma fayda sağlamak çok önemlidir. Gençler ne kadar iyi yetişir ve ne kadar çok birikim sahibi olursa hizmet etme gücü ve fırsatları da o ölçüde artar.” dedi.
Çağın Gereklerine Uyum Sağlamalıyız
Gaziantep Üniversitesi'nin önemli bir kurum olduğunu ve ODTÜ geleneğinden geldiğini belirten Prof. Dr. Bilgin, GAÜN’ün bu başarıyı daha da ileriye taşıyacağına inandığını ifade etti. Bilgin, Gaziantep’in küresel ölçekteki rolünün farkına varmasının ve yeni projeler geliştirmesinin kritik önem taşıdığını vurgulayarak, “Hayaller kurmadan ve projeler üretmeden ilerlememiz zor. Bu fırsatları iyi değerlendirmeli, çağın gereklerine uyum sağlamalıyız.” dedi.
3 Bin Öğrenciye Eğitim Verdik
GAÜN’ün uluslararası kimliğine değinerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, Suriye’de yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti. Gaziantep’in önemli bir şehir olduğunu ve Suriye’deki kriz döneminde bölgeden gelen insanlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Doğan, yakın zamanda gerçekleştirdikleri Suriye ziyareti sonrasında ülkesiyle bir kez daha gurur duyduğunu ifade ederek, gelişmişlik açısından hâlâ kat edilmesi gereken mesafeler olduğunu belirtti. Bu tür konferansların sürece önemli katkılar sağladığını belirten Doğan, uluslararası alanda ve bilimde katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyerek, katılımı için Prof. Dr. Vedat Bilgin’e teşekkür etti.
Yapay Zekâ Ve Yeşil Dönüşüm Ele Alındı
Kongre açılışında; Gaziantep Vali Yardımcısı Murat Akyüz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz, El Ruvad Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Hammadi, Kongre Başkanı Prof. Dr. Cuma Ercan ve Kongre Onursal Başkanı ve KATODER Başkanı Sabiha Gül Doğan konuşma yaptı.
Farklı üniversitelerden ve kurumlardan katılımın olduğu kongrede ekonomi, finans, maliye, muhasebe, sürdürülebilirlik, yapay zekâ ve yeşil dönüşüm gibi alanlarda güncel konular ele alınıyor. Kongre boyunca pek çok oturumda bilimsel sunumlar gerçekleştirilecek, fikir alışverişinde bulunulup ve disiplinler arası konular tartışılacak.
Oturumlarda özellikle Türkiye ekonomisinin güncel durumu, enflasyon muhasebesi, finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler, sanayide yeşil dönüşüm, yenilenebilir enerji, göç ve kadın istihdamı gibi konular ön plana çıkıyor. Ayrıca yapay zekâ uygulamalarının muhasebe ve denetim süreçlerindeki yeri gibi yenilikçi başlıklar da katılımcılarla paylaşılacak.