Gaziantep'te staj ve çıraklık dönemlerinde sigortaları sadece iş kazası ve meslek hastalığı ile sınırlı tutulan mağdurlar, hak arayışlarını bir kez daha sokağa taşıdı. Ellerinde “Staj sigortası, emeklilik başlangıcı sayılsın!” ve “Staj mağdurları burada, hakkını arıyor!” yazılı pankartlarla bir araya gelen grup, seslerini yetkililere duyurmak amacıyla basın açıklaması yaptı.

Biz Bu Ülkenin Yükünü Küçük Yaşta Omuzladık

Grup adına konuşan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği  Başkanı Mehmet Kaplan, çocuk yaşta sanayi, üretim ve hizmet sektöründe çalışmaya başladıklarını hatırlatarak, “Biz bu ülkenin yükünü küçük yaşta omuzladık. Ancak emeğimiz yok sayıldı. Sadece göstermelik sigortalarla yıllarımız heba oldu. Bu sürelerin emeklilikten sayılması en temel hakkımız” dedi.

Staj1

İl Müdürü Uyardı: Haklarınızı Bilin! İl Müdürü Uyardı: Haklarınızı Bilin!

Bu Adaletsizliğe Karşı Sonuna Kadar Direneceğiz

Kaplan, staj ve çıraklık dönemlerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini vurgularken, "Bu adaletsizliğe karşı sonuna kadar direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Barış Kaya