Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında düzenlenen programda muhtarlara yönelik desteklerini ve konut projelerini gündeme taşıdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katıldığı buluşmada, merkez ilçeler dışındaki 7 ilçede görev yapan muhtarlıklara sağlanan bilgisayar desteği ve indirimli su uygulaması öne çıktı. Gazikonut’un Kuzeyşehir ve Güneyşehir projelerinde muhtarlar için hazırlanan 450 konutun hak sahiplerini belirlemek amacıyla da kura töreni gerçekleştirildi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Programda muhtarların yerel yönetimlerdeki rolü, mahallelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu kurumlarıyla iş birliği konuları ele alındı.
Muhtarlıklara bilgisayar desteği sağlandı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçeler dışındaki 7 ilçede görev yapan muhtarlıklara bilgisayar desteği verdi. Destekle muhtarlıkların teknolojik imkanlarının güçlendirilmesi, vatandaşların talep ve başvurularının takibinin kolaylaştırılması ve idari işlemlerin daha verimli yürütülmesi hedefleniyor.
Muhtarlıklarda kullanılan suyun indirimli olmasını sağlayan uygulamanın da devam ettiği belirtildi.
Muhtarlar için 450 konutun kurası çekildi
Programın öne çıkan başlıklarından biri de muhtarlara yönelik konut projesi oldu. Gazikonut’un Kuzeyşehir ve Güneyşehir projelerinde muhtarlar için hazırlanan 450 konutun daire hak sahipliğini belirlemek amacıyla kura töreni düzenlendi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2025 yılında düzenlenen Muhtarlar Günü buluşmasında muhtarların uygun şartlarla konut sahibi olabilmesine yönelik özel bir proje başlatılacağını açıklamıştı.
Fatma Şahin: “Birbirimize değer vereceğiz”
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son muhtarlık seçimlerinde yüzde 60 oranında değişim yaşandığını belirterek muhtarlarla iletişim ve karşılıklı değer vermenin önemine dikkat çekti.
Şahin, “Çok büyük değişim bu. Çalışırsanız devam ettiriyor. Bizim birbirimizi sevmemiz lazım. Sevmek çok güzel. ‘Seve sevdire’ diyor. Hak seni sevince işte böyle salonlar doluyor. Kıymet bilmek çok önemli bir şey. Nereden nereye geldiğini de unutmamamız lazım. Çeyrek asır. Bu belediye, bu şehir, bu muhtarlar hep bizim arkamızda durdu. Bu çok önemli duruşunuz için Allah sizden razı olsun. Birbirimize değer vereceğiz. Birbirimizi dinleyeceğiz” dedi.
“Yeni Marmara olacağız, yeniden Buhara olacağız”
Gaziantep’te hayata geçirilen projelere de değinen Şahin, kentin ve ülkenin kendilerine emanet olduğunu belirterek iyilik, merhamet ve kardeşlik değerlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Şahin, “Bu şehir bize emanet. Bu ülke bize emanet. Doğruyu büyütmeliyiz, iyiliği büyütmeliyiz, merhameti büyütmeliyiz, kardeşliği büyütmeliyiz. Kaybettiğimiz değerler bunlar. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Muhtar millettir’ diyor. ‘Bizim için muhtar sandıktır. Muhtar demokrasidir.’ Yeni Marmara olacağız, yeni ‘Yeniden Buhara’ olacağız” ifadelerini kullandı.
Vali Çeber muhtarlığın önemine dikkat çekti
Gaziantep Valisi Kemal Çeber de muhtarların devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini belirtti. Muhtarların görevlerini etkin şekilde yerine getirmesinin kamu hizmetlerinin yürütülmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Çeber, devlet ve belediye yatırımlarıyla yeni projelere de değindi.
Çeber, “Muhtarlarımız devleti halka, halkı da devlete en güzel şekilde ulaştırıyor. Görevlerini son derece güzel yapıyor. Ben de bunun memnuniyetiyle konuşuyorum. Muhtarlık, siz muhtarlarımın da düşündüğünden daha önemli bir görevdir. Muhtarlık müessesesini bugün devlet sistemi içerisindeki yerinden alın, emin olun devlette çok büyük bir eksiklik meydana gelir. Onun için her birimiz bulunduğumuz yerde işimizi en güzel şekilde yapmaya gayret edeceğiz” dedi.
Programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Kılıç, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel de katıldı. Konuşmalarda muhtarlığın yerel yönetimler açısından önemi, kamu kurumlarıyla iş birliği ve muhtarlara yönelik destekler ele alındı.
Gaziantep’te faaliyet gösteren muhtar derneklerinin başkanları da programda sağlanan destekler ve düzenlenen buluşma dolayısıyla teşekkürlerini iletti.




