Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çölyak hastası çocukların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştıran yeni bir uygulamanın başlatıldığını duyurdu. Şahin, Glütensiz Bir Başka Kafe’de çölyaklı çocukların güvenle pasta tüketebilmesi için kapsamlı bir altyapı oluşturulduğunu ve 350 çeşit pasta üretildiğini ifade etti.
Çölyaklı Çocuklar Da Pastasını Yesin
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir doğum günü pastası kesilir… Herkes yer, bir çocuk sadece bakar. Glütensiz Bir Başka Kafe’de çölyaklı çocuklarımız da pastasını güvenle yiyebilsin diye varız. Onların yüzündeki bir tebessüm, bizim en büyük mutluluğumuz. Bir anne olarak söylüyorum; Çölyaklı çocuklarınızı gönül rahatlığıyla getirin, burada, onlar da mutlu olsun diye her şey var.” diye konuştu.
Çölyaklı Çocuklar İçin Sistem Kurduk
Şahin, “Şimdi görüntüye bakıyorsunuz, muhteşem bir görüntü var. Özellikle küçük çocuklarımız açısından, yanında duruyor, yiyemiyor ve alamıyor. Bu sefer onun alacağı ve yiyeceği pasta türünü çoğaltmak gerekiyordu. Şimdi şefim söyledi, 350 çeşit pastadan bahsediyoruz. Bir çocuk pasta yemek istiyor ama çölyak hastası olduğu için yiyemiyor. Ben bir anne olarak, sizler de bir baba olarak canımız yanıyor. Şimdi burada kullanılan sistemle biz artık çölyak hastalarının pasta çeşitlerini alabileceği sistemi hayata geçiriyoruz. Bu da bence bir çölyaklı çocuğu olan bir annenin en büyük taleplerinden bir tanesiydi. Gaziantep Büyükşehir olarak bunu hayata geçirmenin bir anne başkan, bir nene başkan olarak da kalbi sorumluluğunu hissediyorum. Allaha hamd ediyorum rabbim bize bu imkanı ve fırsatı verdiği için.” şeklinde konuştu.




