Bozulmuş Et ve Hijyen İhlalleri Ortaya Çıktı
Şahinbey ilçesinde yapılan son denetimlerde, “Et Bankası” adlı kasapta bozulmuş etlerin kıyma makinelerine gizlendiği ve satışa sunulduğu belirlendi. Ele geçirilen ürünler arasında 286 kilogram bozulmuş et, 16 teneke izlenebilirliği olmayan zeytinyağı ve 9 kova salça bulunuyordu. İşletmenin ruhsatı iptal edilerek süresiz kapatma cezası verildi.
Diğer İşletmelere Geçici Kapatma Cezası
Önceki denetimlerde de benzer ihlaller tespit edilmişti. Bir döner işletmesinde hijyen kurallarına uymayan uygulamalar ve bir markette son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulunmuş, bu işletmelere 3 gün süreyle kapatma cezası verilmişti.
Belediye Başkanı’ndan Vatandaşlara Uyarı
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, halk sağlığını tehdit eden hiçbir duruma müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, denetimlerin aralıksız süreceğini ifade etti. Yetkililer, vatandaşları son kullanma tarihleri ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.
Gıda Güvenliği Öncelikli Olmaya Devam Ediyor
Gaziantep’te gıda güvenliği denetimlerinin sıkılaşması, vatandaşların sağlığının korunması ve denetimlerin etkinliğinin artırılması açısından önem taşıyor. Halkın bilinçlenmesi ve işletmelerin kurallara uyması denetimlerin başarısını artırıyor.