Gaziantep’te son bir ay içerisinde internet siteleri üzerinden 21 vatandaşı dolandırdığı belirlenen 47 şüpheliden 12’si tutuklandı. Şüphelilerin vatandaşlardan toplam 2 milyon 607 bin 933 TL para topladığı tespit edildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Gaziantep Emniyetinden Suçlulara Geçit Yok
Gaziantep Emniyetinden Suçlulara Geçit Yok
İçeriği Görüntüle

Çalışmalar kapsamında, son bir ay içerisinde internet sitelerinde telefon ve çeşitli ev eşyaları satma ile icra dosyasını kapatma vaadiyle 21 vatandaşı dolandıran 47 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin bu yöntemlerle toplam 2 milyon 607 bin 933 TL para topladığı belirlendi.

Ekiplerin düzenlediği operasyonla yakalanan şüphelilerin adreslerinde adli arama yapıldı. Aramalarda ele geçirilen dijital materyal ve telefonlara el konuldu.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen 47 şüpheliden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 35 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Kaynak: İHA