Gaziantep, sağlık turizmi alanında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olarak, 2024 yılı başından bu yana 168 kişinin hayatını değiştirdi. Ocak ve Ağustos ayları arasında Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 136 ve Gaziantep Şehir Hastanesinde 32 kornea nakli gerçekleştirildi. Bu nakiller, beyin ölümü gerçekleşmiş hastalardan alınan kornealar sayesinde mümkün oldu.

GAZİANTEP KORNEA NAKLİ ALANINDA BÖLGEDE BİRİNCİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Alper Mete, yıl sonuna kadar 250 kornea nakli yapmayı hedeflediklerini belirtti. Mete, Gaziantep’in kornea nakli alanında bölgede birinci, Türkiye genelinde ise ilk beşte yer aldığını vurguladı. Geçen yıl bekleme sürelerinin 6 ayı bulduğunu hatırlatan Mete, şu anda bu sürenin 1 aya kadar indiğini kaydetti.

ORGAN BAĞIŞI BİLİNCİ ARTIRILMALI

Prof. Dr. Mete, organ bağışı bilincinin artmasının yanı sıra kurumsal yapı ve uyumlu çalışmanın kornea teminini hızlandırdığını belirtti. Kornea teminlerinin yeterli olduğu durumlarda acil ihtiyaçların bile hızlı bir şekilde karşılandığını ifade etti.

45 İLE 60 DAKİKALIK BİR OPERASYONLA YAPILDI

Gaziantep Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği'nden Dr. Öğretim Üyesi Gizem Gülbostan Soysal, kornea naklinin genellikle 45 ile 60 dakikalık bir operasyonla yapıldığını söyledi. Kornea, göze gelen ışığı ilk kıran ve görme açısından kritik öneme sahip şeffaf bir doku olarak tanımlandı. Soysal, korneanın bütünlüğü ve saydamlığının sağlanmasının, hastaların görme kalitesini büyük ölçüde artırdığını belirtti.

GAZİANTEP BÖLGENİN SAĞLIK TURİZMİNDE BAŞARILI

Kas Hastalıklarının Çeşitleri ve Belirtileri? Kas Hastalıklarının Çeşitleri ve Belirtileri?

Hastaların görme iyileşme süreci, önceki durumlarına bağlı olarak birkaç hafta ila birkaç ay arasında değişiklik gösteriyor. Çoğu hastanın büyük fayda sağladığı ve görme seviyesinin önemli ölçüde arttığı ifade edildi. Gaziantep'teki bu başarılı nakil operasyonları, bölgenin sağlık turizmi alanındaki başarısını pekiştiriyor.

Kaynak: AA