Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep iş dünyası temsilcileriyle birlikte 63. Uluslararası Şam Fuarı kapsamında Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Bozgeyik, Şam’dan yaptığı paylaşımda Suriye’nin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Türkiye’nin Suriye halkının yanında olduğunu vurguladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Suriye’nin başkenti Şam’da yaptığı açıklamada, ülkede yeniden huzur, güven ve istikrarın konuşulmasının Suriye halkı ve bölge açısından yeni bir döneme işaret ettiğini söyledi. Bozgeyik, Türkiye’nin Suriye halkına desteğinin sürdüğünü vurguladı.

CHP’nin 81 İl Başkanından Dikkat Çeken Mesaj
CHP’nin 81 İl Başkanından Dikkat Çeken Mesaj
İçeriği Görüntüle

Suriye’de uzun yıllar süren savaş ve istikrarsızlığın ardından ülkede yeniden huzur ve güven ortamının konuşulmasının önemine dikkat çeken Bozgeyik, Suriye’nin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güçlü bir Suriye temenni ediyoruz

Şam’da bulunduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Bozgeyik, kentin tarih, medeniyet ve kardeşlik açısından önemine dikkat çekti.

Bozgeyik, “Tarihin, medeniyetin ve kardeşliğimizin kadim şehri Şam’dayız. Uzun yıllar ağır bedeller ödeyen Suriye’nin bugün yeniden huzuru, güveni ve istikrarı konuşuyor olması Suriye halkı ve bütün bölgemiz için yeni bir dönemin habercisidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Suriye halkına yönelik desteğinin sürdüğünü belirten Bozgeyik, “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde en zor zamanlarda olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanındadır” dedi.

Bozgeyik, Suriye’nin yaralarını sararak yeniden ayağa kalkması ve geleceğe umutla bakabilmesi temennisinde bulunarak açıklamasını Şam’dan Suriye halkına selam göndererek tamamladı.

Muhabir: Tülay Kara