Gaziantep'in Araban ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte doğal bala olan talep arttı. Araban Ovası, Fırat Nehri çevresi, Karadağ bölgesi ve kırsal mahallelerde üretilen ballar, kendine özgü aroması ve kalitesiyle tüketicilerin ilgisini görüyor.
Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, ilçenin doğal bal üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. İlkbahar ve yaz aylarında bölgede yürütülen arıcılık faaliyetleriyle doğal bal üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Altun, zengin çiçek florası ve bitki örtüsünün balın kalitesine katkı sağladığını söyledi.
Gezginci arıcılık faaliyetlerinin de üretime katkıda bulunduğunu kaydeden Altun, sonbahar öncesinde sağımı yapılan doğal ve taze balların havaların soğumasıyla birlikte tezgahlardaki yerini aldığını dile getirdi.
Araban Ovası ve ilçenin kırsal kesimlerinin bitki örtüsü bakımından zengin olduğunu vurgulayan Hasan Altun, bu doğal zenginliğin bölgede üretilen balların aroma ve kalitesine yansıdığını belirtti.
İlçede doğal bal üretimi yapan çiftçilerin ürünlerine havaların soğumasıyla birlikte talebin arttığını aktaran Altun, kırsal bölgelerde arıcılık yapan üreticilerin bölgenin doğal imkanlarından yararlanarak kaliteli bal elde ettiğini ifade etti.





