Nurdağı ilçesine bağlı Kırsal Yukarı Olucak Mahallesi yakınlarında bulunan ormanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yangına, 2 helikopter, dron, 8 arazöz, 4 su tankeri, 5 itfaiye aracı, 3 orman aracı, 4 iş makinesi, 2 traktör, 4 jandarma asayiş timi ve 30 güvenlik korucusu ile müdahale edildi.
Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı. Bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
Türkiye, özellikle yaz aylarında orman yangınlarıyla sıkça karşı karşıya kalıyor. Ülkenin Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, sıcak hava ve kuraklık nedeniyle yangın riskinin en yüksek olduğu alanlar arasında yer alıyor.
.