Gaziantep, bu yıl da mutfak kültürünü tüm dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. 13-21 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali, hem kentin eşsiz lezzetlerini hem de dünya mutfaklarının önemli isimlerini bir araya getirecek. Festival, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Festivaller Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Topraktan Tabağa
Festivalin ilk iki günü olan 13-14 Eylül’de, gastronomi dünyasının yıldız isimleriyle gerçekleştirilecek atölye çalışmaları büyük ilgi görmeye aday. “Topraktan Tabağa” temasıyla düzenlenecek panel ve söyleşilerde ise güvenli gıda konusu ele alınacak. Aynı tarihlerde üniversiteler arasında düzenlenecek Local Chef Yarışması, genç şef adaylarının kıyasıya mücadelesine sahne olacak.
Gastronomi Tutkunları Bir Araya Gelecek
Festival boyunca en çok ilgi gören bölümlerden biri olan Lezzetler Sokağı, 13-21 Eylül tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak. Yöresel tatların buluştuğu bu alanda, Gaziantep’in tescilli yemeklerinden sokak lezzetlerine kadar geniş bir yelpaze sunulacak. Gastronomi tutkunları, bu sokakta hem tatmanın hem de öğrenmenin keyfini yaşayacak.